Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Jeugd, onderwijs en arbeidsmarkt

Aansluiting onderwijs arbeidsmarkt.

De jeugd heeft de toekomst. Wij willen komen tot een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Voor een effectieve aanpak van de mismatch tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt is geen blauwdruk te geven. Wij ondersteunen u op maat door te zoeken naar mogelijke oplossingsrichtingen voor gemeenten en regio’s.

In 2023 helpen wij bijvoorbeeld twee regio’s in de arbeidsmarktregio Drenthe om de sluitende aanpak jongeren in kwetsbare positie vorm te geven. In Groningen hebben we voor het samenwerkingsverband passend onderwijs primair onderwijs een verdeelmodel ontwikkeld voor het verdelen van de financiële middelen voor passend onderwijs. Met het werk- en rekenmodel waar we nu het geld mee verdelen, wordt veel bureaucratie voorkomen en geld bespaard wat nu rechtstreeks naar de kinderen gaat.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Jongeren aan het woord over wat werkt bij terugkeer na schooluitval

Indrukwekkende en belangrijke verhalen werden verteld door jongeren tijdens een spiegelgesprek over hun ervaringen met schooluitval en terugkeer na schooluitval.  Hoe verliep hun zoektocht naar perspectief?

Lees verder

Uitdagingen kansengelijkheid vrouwen in de technieksector

Het Europese Interreg FEMINA project is halverwege in het project. Hoe staat het met het project, nu we met de tweede fase de implementatie ingaan?

Lees verder

Stuurgroep Onderwijs en Krimp Drenthe richt vizier ook op vo

Aanleiding In 2011, de tijd dat er in Drenthe sprake was van toenemende krimp in het primair onderwijs (po), is er een stuurgroep Onderwijs en Krimp Drenthe ingericht. Het rijk heeft geld beschikbaar gesteld zodat het onderwijs de uitdagingen op kon pakken die de krimp bood, in samenwerking met de gemeenten en provincie. De werkgroep

Lees verder

Vrouwen in de techniek, we zijn er nog lang niet!

Femina zet zich in voor de positie van vrouwen in hoogopgeleid, technisch werk. We vroegen enkele partners binnen Femina waar ze tegenaan lopen en hoe de sector aantrekkelijker kan worden voor vrouwen.

Lees verder

Femina, vrouwen in de techniek

Een Europees project over de verbetering van de positie van vrouwen betreffende hoogopgeleid technisch werk.

Lees verder

Duitse studenten ontdekken zorgtechnologie in Drenthe

De zorgsector van de toekomst vraagt om een flexibele en duurzame arbeidsmarkt.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X