Jeugd, onderwijs en arbeidsmarkt

Kwaliteit onderwijs.

Het mag niet uitmaken waar je wieg staat: ieder kind heeft recht op kwalitatief goed onderwijs op zijn/haar eigen niveau. De daling van het aantal leerlingen in het basisonderwijs heeft grote gevolgen voor de organisatie van het basisonderwijs. Moet onze school sluiten? Hoe blijft goed onderwijs, ook in de toekomst, voor iedereen bereikbaar?

CMO STAMM biedt gemeenten, schoolbestuurders en professionals ondersteuning op verschillende fronten. We geven helder inzicht in aantal verwachte leerlingen, de veranderingen en in de knelpunten. Op basis daarvan maken we gezamenlijk scherp wat nodig is in het primaire proces én in de secundaire processen. Zo kunt u de kwaliteit van uw onderwijs behouden of zelfs versterken. Ook geven we met de Onderwijsmonitor beleidsinformatie over de onderwijspositie en -prestaties van leerlingen.""

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Stuurgroep Onderwijs en Krimp Drenthe richt vizier ook op vo

Aanleiding In 2011, de tijd dat er in Drenthe sprake was van toenemende krimp in het primair onderwijs (po), is er een stuurgroep Onderwijs en Krimp Drenthe ingericht. Het rijk heeft geld beschikbaar gesteld zodat het onderwijs de uitdagingen op kon pakken die de krimp bood, in samenwerking met de gemeenten en provincie. De werkgroep

Lees verder

Feitenbladen met Drentse onderwijsgegevens

In aanvulling op het rapport Drentse Onderwijsmonitor 2016, zijn er nu feitenbladen beschikbaar per gemeente.

Lees verder

Van schooladvies naar schoolkeuze, ouderpeiling 2016 // Provincie Drenthe en Vereniging van Drentse Gemeenten

Rapport ‘Van schooladvies naar schoolkeuze’, met uitkomsten van een enquête onder ouders van oud-groep-8-leerlingen die nu in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs zitten.

Lees verder

Drentse ouders: hogerop kan altijd nog // DvhN 09-03-2017

In Drenthe en Groningen krijgen meer leerlingen dan landelijk een vmbo-advies. CMO STAMM onderzocht voor Drenthe hoe dat kan.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X