Jeugd, onderwijs en arbeidsmarkt

Voortijdig schoolverlaten.

Elk jaar verlaten ruim 35.000 jongeren het onderwijs zonder startkwalificatie. Wat is nu de beste aanpak om dit te voorkomen? Hoe kunnen we schoolverlaters terug leiden naar school? CMO STAMM zet zich met passie in voor deze jongeren. We brengen partijen samen, ontwikkelen modellen voor een effectieve aanpak, onderzoeken trends en ontwikkelingen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Vijf mentorprogramma’s in Groningen en Drenthe gaan samenwerken

Binnenkort bundelen de mentorprogramma’s hun informatie via een gezamenlijke website.

Lees verder

Mentorprogramma KANS 050

Aanleiding Jongeren ontwikkelen hun identiteit en zoeken hun plek in de samenleving. Het behalen van een startkwalificatie (op mbo, havo of vwo) is daarbij een belangrijke mijlpaal. Met een persoonlijke mentor kunnen jongeren op school en daarbuiten vaak meer bereiken dan zijzelf en hun omgeving voor mogelijk hielden. Dit geldt zeker voor jongeren die veel

Lees verder

Drentse Onderwijsmonitor 2016

De 11e editie van de Drentse onderwijsmonitor is in de maak. Dit rapport verschijnt jaarlijks in opdracht van de Provincie Drenthe en Vereniging van Drentse Gemeenten. Het bevat analyses over ontwikkelingen in het Drentse onderwijs. Uitkomsten worden voorgelegd aan professionals uit het werkveld.

Lees verder

Drentse onderwijsmonitor // Drentse gemeenten en provincie

Met de onderwijsmonitor brengen we de onderwijspositie en-prestaties van leerlingen in beeld.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X