Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Inclusie en diversiteit.

Ieder mens is uniek en dat maakt onze samenleving rijk en boeiend. Wij staan voor een samenleving waarin ieders eigenheid ook gezien wordt en we elkaar met respect behandelen. Het maatschappelijk debat lijkt zich momenteel te verharden. Tijd om meer uit te gaan van wat ieder mens te bieden heeft. En het vraagstuk samen op te pakken.

CMO STAMM maakt zich sterk voor het tegengaan van discriminatie. Wij werken aan integratie en participatie van alle mensen ongeacht afkomst, geloof of seksuele voorkeur. Tevens bieden wij vanuit het Meldpunt Discriminatie Drenthe, naast het registreren van klachten over discriminatie, ondersteuning en advies bij klachten, geven we voorlichting en initiëren we innovatieve projecten.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

De aanpak van laaggeletterdheid en armoede in 4 dorpen binnen gemeente Westerwolde werkt

In Wedde, Veelerveen en Vriescheloo is het aantal hulpvragen van mensen die last hebben van armoede, laaggeletterdheid en eenzaamheid fors gestegen

Lees verder

Monitor Discriminatie Noord-Nederland 2021

De Monitor Discriminatie 2021 Noord-Nederland geeft een totaaloverzicht van discriminatie volgens de registraties van de anti-discriminatievoorzieningen (ADV’s) en politie Eenheid Noord-Nederland.

Lees verder

Racisme opnieuw meest gemelde discriminatie in Noord-Nederland

Racisme is opnieuw de meest gemelde vorm van discriminatie in Noord-Nederland. Opvallend genoeg nam het aantal meldingen op grond van racisme alleen in de provincie Drenthe af.

Lees verder

Samenwerken met Ervaring – Tips voor de inzet van ervaringsdeskundigheid bij armoede en sociale uitsluiting

Wil jij een ervaringsdeskundige inzetten binnen je organisatie en team? Het project Samenwerken met ervaring formuleerde hiervoor concrete tips.

Lees verder

Evenementen op Drentse middelbare scholen over genderidentiteit

Het is niet vanzelfsprekend dat je jezelf man of vrouw noemt. In 2022 en in 2023 zijn er in heel Drenthe events waar leerlingen en jongeren met verschillende genderidentiteiten met elkaar het open gesprek aangaan.

Lees verder

Even terugblikken: de bondgenotenavond 2021

Tijdens een feestelijke avond besteedde het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe aandacht aan het belang om gezamenlijk laaggeletterdheid in Drenthe tegen te gaan. Hoe kijken we hierop terug?

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X