Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Kwetsbare groepen

Inclusie en diversiteit.

Ieder mens is uniek en dat maakt onze samenleving rijk en boeiend. Wij staan voor een samenleving waarin ieders eigenheid ook gezien wordt en we elkaar met respect behandelen. Het maatschappelijk debat lijkt zich momenteel te verharden. Tijd om meer uit te gaan van wat ieder mens te bieden heeft. En het vraagstuk samen op te pakken.

CMO STAMM maakt zich sterk voor het tegengaan van discriminatie. Wij werken aan integratie en participatie van alle mensen ongeacht afkomst, geloof of seksuele voorkeur. Tevens bieden wij vanuit het Meldpunt Discriminatie Drenthe (link), naast het registreren van klachten over discriminatie, ondersteuning en advies bij klachten, geven we voorlichting en initi�ren we innovatieve projecten.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Verbinding in tijden van afstand

Om ervoor te zorgen dat alle mensen zichtbaar blijven, plaatst het DvhN tot en met november een serie portretten.

Lees verder

Symposium Digitale Toegankelijkheid

Nog niet alle websites van gemeenten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking, terwijl dit verplicht is vanaf 23 september. Deelnemers aan een symposium lieten zich op 6 oktober hierover voorlichten.

Lees verder

Workshops en Gespreksvormen voor Gender en discriminatie issues

Dit eindproduct van het tweejarig Europees project “Gender sensitivity” bevat werkvormen en praktische handvaten om het gesprek over Gender en Discriminatie aan te gaan.

Lees verder

Discriminatie, mag dat?

‘Discriminatie, mag dat?’ Zo luidt de titel van de gastles die het Meldpunt Discriminatie Drenthe aan groepen 7 en 8 leerlingen geeft in Drenthe. In deze gastles gaat het over vooroordelen en discriminatie.

Lees verder

Flinke stijging van het aantal meldingen van discriminatie in Noord-Nederland

De drie noordelijke discriminatiemeldpunten (antidiscriminatievoorzieningen) en de Politie-eenheid Noord-Nederland presenteren de Monitor Discriminatie 2019 Noord-Nederland.

Lees verder

Monitor Discriminatie 2019 Noord-Nederland

De drie noordelijke discriminatiemeldpunten (antidiscriminatievoorzieningen) en de Politie-eenheid Noord-Nederland presenteren de Monitor Discriminatie 2019 Noord-Nederland. In de provincie Drenthe zijn er in 2019 in totaal 192 meldingen van discriminatie binnengekomen. Het gaat hierbij om meldingen die zijn binnengekomen bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) (in totaal 74 meldingen) en bij derden, vooral de politie (118 meldingen).

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X