Leefbaarheid en krimp

Aardbevingen.

Hoe beleven inwoners in aardbevingsgebieden de veiligheid in hun directe woonomgeving? Woningschade, waardevermindering van woningen, een gevoel van onrust en angst voor nieuwe bevingen maken dat het veiligheidsgevoel in Groningen achteruit loopt.

CMO STAMM brengt de veiligheidsbeleving en veiligheidscijfers in kaart voor gemeenten en regio’s in Groningen en Drenthe. Op basis van de jaarlijkse Veiligheidsmonitor, uitvragen onder het Groninger Panel en Versnellingssessies blijven wij trends en ontwikkelingen monitoren. Via factsheets en visualisaties presenteren wij relevante onderzoeksresultaten die zicht geven op de gevoelens en behoeften van inwoners ten aanzien van de aardbevingen, veiligheidsbeleving en leefbaarheid in de regio. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de ervaringen en beleving van jongeren in het gebied. Ook hen willen wij nadrukkelijk een stem geven en actief mobiliseren om samen te werken aan hun toekomst in het aardbevingsgebied."

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Sterk Groningen! Kom en doe mee tijdens het congres op 26 september

Ben je geïnteresseerd in de impact van de aardbevingen op Groningen? Kom dan naar het evenement Sterk Groningen!. 

Lees verder

Kennistafel maakt vragen en oplossingen rondom leefbaar en kansrijk Groningen inzichtelijk

Experts discussieerden bij de Kennistafel mee over de leefbaarheid en kansrijkheid in en rondom Groningen.

Lees verder

Enquête onder Groninger Panel over nieuw schadeprotocol

Nationaal Coördinator Groningen vraagt Sociaal Planbureau Groningen om de wensen van Groningers in kaart te brengen.

Lees verder

Blief ik? Ik blief! Jongeren over wonen in aardbevingsgebied

Voor het project “Toekomst van jongeren in Groningen”, ook wel “de stem van jongeren”, worden jongeren gemobiliseerd om mee te praten over de toekomst van het aardbevingsgebied.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X