Leefbaarheid en krimp

Ervaren leefbaarheid.

Hoe ervaren inwoners de leefbaarheid in hun dorp of wijk? Zijn Groningers en Drenthe tevreden met hun woonomgeving? Hoe zijn de sociale contacten? En hoe belangrijk vinden ze de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen? Hoe prettig mensen het vinden om ergens te wonen, hangt af van een veelheid aan factoren.

CMO STAMM monitort vanuit haar plan- en trendbureaufunctie de ontwikkelingen in Groningen en Drenthe. De leefbaarheidsmonitoren van Drenthe en Groningen en de brede uitvragen onder de burgerpanels van Groningen en Drenthe geven zicht op de ervaren leefbaarheid in de beide regio’s. Daarnaast voeren wij ook verdiepende onderzoeken op maat uit. Bijvoorbeeld in het kader van het Woon- en leefbaarheidsplan van de DAL-gemeenten."

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Sterk Groningen! Kom en doe mee tijdens het congres op 26 september

Ben je geïnteresseerd in de impact van de aardbevingen op Groningen? Kom dan naar het evenement Sterk Groningen!. 

Lees verder

Kennistafel maakt vragen en oplossingen rondom leefbaar en kansrijk Groningen inzichtelijk

Experts discussieerden bij de Kennistafel mee over de leefbaarheid en kansrijkheid in en rondom Groningen.

Lees verder

Toekomstvisie Warffum en Breede – Noord-Groningen Leeft

Bestaande dorpsvisies worden onder de loep genomen. In dorpsgesprekken wordt gesproken over de toekomst van het dorp.

Lees verder

De gevolgen van bevolkingsdaling koninklijk besproken

CMO STAMM bij het symposium Depopulation: analyses and perspectives in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X