Leefbaarheid en krimp

Voorzieningen en mobiliteit.

Mensen op het platteland willen op eenvoudige wijze gebruik kunnen blijven maken van voorzieningen. Als gevolg van krimp verdwijnen echter veel voorzieningen. En op het openbaar- en doelgroepenvervoer wordt gekort. Een opgave die vraagt om tijdige anticipatie en de nodige creativiteit bij het vinden van oplossingen. Rekening houdend met reistijden, toegankelijkheid en financiële haalbaarheid. En het kan!

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM geeft inzicht in dit vraagstuk. We verzamelen gegevens, analyseren en duiden deze. We zetten het letterlijk voor u ‘’op de kaart’’. Daarmee krijgt u inzicht in mogelijke quick wins en duurzame oplossingen. Wij ontwikkelen met u een integrale visie op voorzieningen en vervoer. En helpen u innovatieve oplossingen te implementeren. "

Uitgelicht.

De gevolgen van bevolkingsdaling koninklijk besproken

CMO STAMM bij het symposium Depopulation: analyses and perspectives in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Lees verder

Samenvatting rapport ‘Regionale verschillen geduid’

In het voorjaar van 2016 verscheen de SCP-studie Overall rapportage sociaal domein 2015.

Lees verder

Opvallende verschillen in gebruik voorzieningen sociaal domein geduid

Welke verklaringen hebben experts voor het hoge zorggebruik van Groningers en Drenten? Een onderzoek van CMO STAMM en Sociaal Planbureau Groningen in samenwerking met Platform 31. 

Lees verder

Tweede cultuurmonitor Emmen

Gemeente Emmen wil inwoners zoveel mogelijk de kans bieden om deel te nemen aan kunst en cultuur. Als Culturele gemeente Drenthe 2015/2016 heeft Emmen laten zien dat cultuur een inspiratiebron kan zijn.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X