Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Dorps- en wijkeconomie.

Een bruisende lokale economie is de sleutel naar een vitale gemeenschap. Ondernemerschap en bedrijvigheid dragen wezenlijk bij aan de kracht van een dorp of wijk. Naast het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economische groei, is ondernemerschap goed voor de leefbaarheid, integratie en arbeidsparticipatie. Het is van belang de inwoners hier optimaal bij te betrekken. Want echt bruisen doe je met inwoners samen.

CMO STAMM ziet veel potentieel ondernemerschap in dorpen en wijken. Wijkeconomie is een kansrijke strategie . Vaak is een steuntje in de rug nodig. Dit steuntje geven wij op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door bestaand ondernemerschap te versterken, nieuw ondernemerschap te stimuleren of collectief ondernemerschap te organiseren. Denk aan dorps- en wijkcoöperaties of bewonersbedrijven. Al deze mogelijkheden hebben één overeenkomst: het versterken van regionale samenwerking. Wij doen dit graag samen met jou!

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Luisteren naar inwoners, professionals en partners

Hoe haal je in een korte tijd, op een energieke, maar ook gelijkwaardige manier, ideeën en meningen op? De versnellingssessie maakt het, ook in coronatijd, mogelijk!

Lees verder

Van camping tot Sociaal Dorpsbedrijf

Naast een camping, een dorpswinkel en het onderhouden van het terrein en de gebouwen, biedt Stichting Landgoed DeCamping (LDC) ook een houvast voor o.a. vastgelopen leerlingen.

Lees verder

Samen bouwen aan zes vitale dorpen rond het Schildmeer

De zes Schildmeerdorpen – Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem – bundelen de krachten op thema’s en ontwikkelingen die alle dorpen en het omliggende gebied raken.

Lees verder

Bewonersinitiatieven leren van elkaar

Initiatiefnemers en professionals kwamen samen om van elkaar en met elkaar te leren wat er nodig is om als initiatief of organisatie langdurig gezond te blijven.

Lees verder

Samensmelten dorpscoöperatie en dorpsbelangen Gasselternijveen

Dorpscoöperatie De Brug en vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen bundelen hun krachten met een fusie.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X