Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Grensoverschrijdend werken.

In Groningen en Drenthe is de werkeloosheid hoog. De ontwikkelingen in Duitsland bieden perspectief voor werkzoekenden in het grensgebied. Aanleiding om de kansen op werk in Noord-Duitsland op te pakken en te vergroten. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt ontstaat als een gezamenlijk en structurele samenwerking ontstaat tussen scholen, Duitse werkgevers, het UWV en Nederlandse branchegenoten. Die ambitie begint bij hen en ons!

CMO STAMM zet in op het weghalen van de glazen wand in het grensgebied. Dit doen we door een gezamenlijke aanpak op het vervullen van stageplekken in Duitsland en het creëren van nieuwe banen. Niet alleen voor het bemiddelen van vaklieden naar Noord-Duitsland maar ook van Duitsland naar Nederland. We maken duaal leren en werken zichtbaar en werken graag uit volle overtuiging mee vanuit onze innovatiekracht.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

New Jobportunities – deel 3: hoe maak je maatwerk toekomstbestendig? // Overheid van nu

Jos Grooten vond via New Jobportunities een baan bij CodeGorilla. Wat is New Jobportunities en welke impact had dat voor Jos?

Lees verder

New Jobportunities 2.0 doorlopend succes

Inmiddels is de 60e kandidaat naar het New Jobportunities 2.0 traject geleid. Het project loopt nog tot eind dit jaar en heeft (meer) maatwerkbudget vrijgemaakt. Daarna wordt het geborgd via het UWV Werkplein Emmen.

Lees verder

Een toekomstbestendig en financieel onafhankelijk New Jobportunities

Als voorwaarde voor de verstrekking van de gevraagde bijdrage van het project is gesteld dat het project New Jobportunities toekomstbestendig is.

Lees verder

Stille reserves vertegenwoordigen een enorme waarde in een krappe arbeidsmarkt

SROI blijkt als duurzaam bekostigingsmodel voor het grensoverschrijdende project voor niet-uitkeringsgerechtigden, New Jobportunities, gunstig uit de bus te komen.

Lees verder

Minister Bruins Slot onder de indruk van aanpak van de Regio Deal in Zuid- en Oost-Drenthe

Minister Hanke Bruins Slot bracht een werkbezoek aan Emmen in het kader van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, waar onder andere de kracht van de regio en grensoverschrijdende samenwerking op de agenda staan.

Lees verder

Praktijkvoorbeelden van het mooie werk dat New Jobportunities 2.0 doet

Twee verhalen van zeer gemotiveerde arbeidskrachten die dankzij New Job 2.0 herintreden op de arbeidsmarkt.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X