Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Informele zorg.

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn het cement van onze samenleving. Ruim één op de drie Nederlanders zet zich vrijwillig in voor anderen. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger. Van belang bij deze groepen is tijdige ondersteuning en maatwerk. Dit om zorg en arbeid op een gezonde manier te combineren en overbelasting te voorkomen.

CMO STAMM ondersteunt het informele netwerk en adviseert mantelzorgers, overheden en instellingen. Doordat we de taal van vrijwilligers en mantelzorgers spreken, kunnen we de vertaling maken naar beleid voor overheden en organisaties. Om innovatie, deskundigheidsbevordering en goede vormen van samenwerking tussen de professional en de burger te stimuleren.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Maatwerk in actie! Een terugblik op een inspirerende middag

Wat is in een doolhof de weg naar passende ondersteuning? En hoe kan dit anders? Deelnemers ervoeren het fysiek en met prachtige voorbeelden en verhalen.

Lees verder

Alliantie Drentse Zorg met Ouderen lanceert nieuw kennisplatform

Op het kennisplatform Drentsezorgmetouderen.nl kunnen zowel zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, als ouderen terecht voor allerlei kennis over de ouderenondersteuning en -zorg in Drenthe.

Lees verder

Deelnemers praten én beslissen mee tijdens besluitvormingsbijeenkomst Mantelzorg in Westerkwartier

Wat is er voor nodig dat het goed gaat met mantelzorgers in Westerkwartier? Om deze belangrijke vraag te beantwoorden pasten we de methodiek De Nieuwe Route toe.

Lees verder

Scholen moeten anders omgaan met jonge mantelzorgers

43.000 jongeren in de provincie Groningen groeien op met een langdurig zieke, of gehandicapte, naaste. Wat kan een leraar doen om een leerling met mantelzorgtaken te ondersteunen?

Lees verder

Terugblik symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen!’

Op 22 april organiseerde de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen het Symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen’.  De informatie uit het symposium is nu beschikbaar.

Lees verder

Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Een kwart van de Nederlandse jeugd groeit op met iemand die zorg nodig heeft. Door extra verantwoordelijkheden missen zij soms het gevoel om weer kind te zijn.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X