Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Jeugdzorg.

De jeugdzorg toegankelijker maken: aan laten sluiten bij de natuurlijke en vanzelfsprekende leefroutes van kinderen, ouders en opvoeders. Dat was het doel toen gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor alle vormen van jeugdhulp. De transitie is een feit; de transformatie blijft achter. Ook bij jeugd ligt het antwoord in het tijdig versterken van de eigen kracht van de jongere en zijn/haar opvoeders.

CMO STAMM wil dat jongeren in Groningen en Drenthe gezond en veilig opgroeien. En de kans krijgen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Wij zorgen met passie voor de jeugd steeds voor maatwerk. Of het nu gaat om het adviseren bij het ontwikkelen van jeugdbeleid, de aansluiting van jeugdteams en sociale teams of het leiden van projecten om tot een kindvriendelijke gemeente te komen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Maatwerk in actie! Een terugblik op een inspirerende middag

Wat is in een doolhof de weg naar passende ondersteuning? En hoe kan dit anders? Deelnemers ervoeren het fysiek en met prachtige voorbeelden en verhalen.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Een kwart van de Nederlandse jeugd groeit op met iemand die zorg nodig heeft. Door extra verantwoordelijkheden missen zij soms het gevoel om weer kind te zijn.

Lees verder

Begeleid wonen, leren en werken // provincie Groningen

Aanleiding Niet elke jongere kan thuis of op zichzelf wonen. Voor die jongeren is er Beschermd Wonen. De decentralisatie van Beschermd Wonen naar de gemeenten vraagt van lokale partners dat zij nauwer met elkaar gaan samenwerken. Op die manier kunnen ze de jongeren beter bedienen en de zorg eenvoudiger op- en afschalen. Een aantal gemeenten,

Lees verder

Voorbereidingen cliëntervaringsonderzoek Jeugd Heerenveen in volle gang

Het onderzoek geeft inzicht in hoe de cliënten en hun ouders de dienstverlening van de gemeente Heerenveen ervaren.

Lees verder

Aanpak kwetsbare jongeren

In Stadskanaal en Westerwolde is een aanpak ontwikkeld die iedere jongere op maat de juiste ondersteuning biedt.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X