Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Migranten en vluchtelingen.

Door de komst van meer vluchtelingen en statushouders naar Noord-Nederland zijn goede begeleiding en snelle integratie belangrijker dan ooit. Diverse innovatieve projecten en duizenden vrijwilligers ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving. Van het leren van de taal tot het vinden van werk. Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk zelfstandig worden en een nieuwe, veilige toekomst opbouwen in Nederland.

CMO STAMM zet zich met diverse stakeholders op verschillende manieren in om vluchtelingen te helpen met het vinden van een plek in onze maatschappij.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Jongeren vertellen over hun thuisland Syrië

Hoe is het voor Syrische vluchtelingen hier in Nederland? Op 14 maart heeft het Kennisnetwerk Multicultureel Groningen (KMG) een themabijeenkomst over vluchtelingen uit Syrië georganiseerd.

Lees verder

Naar een innovatieve aanpak voor integratie van vluchtelingen

Vluchtelingen, professionals en buurtbewoners bleken het eens te zijn tijdens een versnellingssessie.

Lees verder

Drenten over ‘Wie en wat is een Nederlander?’

In gesprek met ‘autochtone’ Drenten over Nederlanderschap en de positie die etnische minderheden hierin hebben.

Lees verder

Tweede Europese call voor stedelijke innovatie

Urban Innovative Actions (UIA): Duurzame stedelijke mobiliteit, de integratie van migranten en vluchtelingen en de circulaire economie.

Lees verder

Beschermjassen // Utrechtse jeugdzorginstellingen

De jeugdhulpverlening is vaak niet effectief voor kinderen met een migrantenachtergrond. De jeugdzorg, het welzijn en het onderwijs willen de toegankelijkheid voor migranten vergroten.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X