Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Onderwijs.

Jeugd


De jeugd is een bijzondere doelgroep in deze tijd. Ze lijken minder vatbaar te zijn voor het virus en het virus ook minder snel te verspreiden. Kinderen mogen buitenspelen en mogen straks ook weer als eerste langzaam aan terug naar de oude situatie: sportactiviteiten beginnen weer en ook scholen mogen in mei weer open. Voor de jeugd heeft deze periode zeker ook keerzijden gehad, kinderen konden niet meer naar school als ‘uitvlucht’ voor huiselijk geweld, onderwijsachterstanden lopen op, opa’s en oma’s zijn verder weg dan ooit, en Veilig Thuis maakt zich ondanks een stabiel aantal meldingen van huiselijk geweld toch zorgen doordat er minder zicht is op deze doelgroep[1]. Hoe kan dit op de lange termijn weer opgepakt worden, en hebben we hier lessen uit geleerd?

  1. Corona treft probleemwijken extra hard: ‘deltaplan’ nodig voor aanpak https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5218666/probleemwijken-corona-armoede-deltaplan

  2. Wat we kunnen leren van thuisonderwijs in tijden van corona
    https://maatschapwij.nu/blogs/thuisonderwijs/

  3. Corona: jeugdzorg heeft minder zicht op kinderen
    https://www.zorgwelzijn.nl/corona-uiteindelijk-hebben-jeugdbeschermers-minder-zicht-op-kinderen/


Bronnen


[1] https://www.nu.nl/coronavirus/6041912/geen-toename-van-meldingen-over-huiselijk-geweld-maar-wel-zorgen.html

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Publicatie Herstel & perspectief na corona

De afgelopen jaren is de wereld getroffen door een crisis van ongekende omvang. De coronacrisis heeft ook gevolgen voor alle inwoners van Drenthe en vraagt veel van mensen, gezinnen en gemeenschappen. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe hebben tijdens de afgelopen periode vol ingezet op de ondersteuning van inwoners, ondernemers en instellingen. In eerste

Lees verder

Herstel en perspectief na corona in Drenthe

Veel coronaopgaven in Drenthe worden opgevangen met bestaand beleid. Toch is er één belangrijk aandachtspunt dat door de coronacrisis méér aandacht nodig heeft, namelijk kansenongelijkheid.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Jeugd in corona

Coronamaatregelen verkleinden oa de fysieke leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe ziet hun toekomstperspectief eruit? Kunnen we samen met hen hun perspectief blijvend verbreden in Groningen en Drenthe?

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X