Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Sociale contacten en meedoen.

Initiatieven


Veel initiatieven, groot en klein, komen moeilijk door deze coronacrisis heen. Dorpshuizen, die vaak onderdak geven aan initiatieven, zijn gesloten en hebben geen inkomsten meer. Het gevaar van deze crisis is dat kleine, veelbelovende initiatieven omvallen, terwijl we deze juist heel hard nodig hebben.[1] Maar de crisis zorgt ook voor het organiseren van een hele hoop mooie nieuwe initiatieven die wellicht ook na de crisis heel effectief kunnen zijn. Een kanttekening hierbij is dat veel initiatieven digitaal zijn en dus minder goed beschikbaar voor de minder (digi)taalvaardigen.

Bronnen


[1] https://www.voedselanders.nl/corona-en-de-toekomst-van-ons-voedsel/

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Publicatie Herstel & perspectief na corona

De afgelopen jaren is de wereld getroffen door een crisis van ongekende omvang. De coronacrisis heeft ook gevolgen voor alle inwoners van Drenthe en vraagt veel van mensen, gezinnen en gemeenschappen. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe hebben tijdens de afgelopen periode vol ingezet op de ondersteuning van inwoners, ondernemers en instellingen. In eerste

Lees verder

Herstel en perspectief na corona in Drenthe

Veel coronaopgaven in Drenthe worden opgevangen met bestaand beleid. Toch is er één belangrijk aandachtspunt dat door de coronacrisis méér aandacht nodig heeft, namelijk kansenongelijkheid.

Lees verder

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Verbinding in tijden van afstand

Om ervoor te zorgen dat alle mensen zichtbaar blijven, plaatst het DvhN tot en met november een serie portretten.

Lees verder

Symposium Digitale Toegankelijkheid

Nog niet alle websites van gemeenten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking, terwijl dit verplicht is vanaf 23 september. Deelnemers aan een symposium lieten zich op 6 oktober hierover voorlichten.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X