Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Voortijdig schoolverlaten.

Elk jaar verlaten ruim 35.000 jongeren het onderwijs zonder startkwalificatie. Wat is nu de beste aanpak om dit te voorkomen? Hoe kunnen we schoolverlaters terug leiden naar school?

CMO STAMM zet zich met passie in voor deze jongeren. We brengen partijen samen, ontwikkelen modellen voor een effectieve aanpak, onderzoeken trends en ontwikkelingen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Jongeren aan het woord over wat werkt bij terugkeer na schooluitval

Indrukwekkende en belangrijke verhalen werden verteld door jongeren tijdens een spiegelgesprek over hun ervaringen met schooluitval en terugkeer na schooluitval.  Hoe verliep hun zoektocht naar perspectief?

Lees verder

Schoolverzuim en schooluitval, een complex probleem gezamenlijk oplossen

Het aantal jongeren dat verzuimt van school of thuiszit is onverminderd hoog. C4Youth onderzoekt samen met ouders, jongeren, leerkrachten, beleidsmakers en hulpverleners wat er gedaan kan worden om het tij te keren.

Lees verder

De verborgen krachten van jonge mantelzorgers

Aanleiding Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd. Ze combineren school met huishoudelijke taken en proberen intussen hun eigen leven vorm te geven Naar aanleiding van het rapport ‘Hoor je

Lees verder

Jong Hoogeveen: restorative practice werkt

Aanleiding Het project Kinderen in tel volgt hoe het gaat met kinderen, in alle Nederlandse gemeenten. Hoogeveen scoorde slecht op die lijst. De gemeente bezette zelfs op enig moment de vierde plaats. Tijd voor verbetering dus. Wethouder Gert Vos besloot geld vrij te maken voor die verbetering. Onder leiding van CMO STAMM ging een aantal professionals

Lees verder

Mentorprogramma KANS 050

Aanleiding Jongeren ontwikkelen hun identiteit en zoeken hun plek in de samenleving. Het behalen van een startkwalificatie (op mbo, havo of vwo) is daarbij een belangrijke mijlpaal. Met een persoonlijke mentor kunnen jongeren op school en daarbuiten vaak meer bereiken dan zijzelf en hun omgeving voor mogelijk hielden. Dit geldt zeker voor jongeren die veel

Lees verder

Drentse Onderwijsmonitor 2016

De 11e editie van de Drentse onderwijsmonitor is in de maak. Dit rapport verschijnt jaarlijks in opdracht van de Provincie Drenthe en Vereniging van Drentse Gemeenten. Het bevat analyses over ontwikkelingen in het Drentse onderwijs. Uitkomsten worden voorgelegd aan professionals uit het werkveld.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X