Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Werk en inkomen.

Armoede


De coronacrisis heeft direct effect op veel werkende Nederlanders. Sommige contracten worden niet verlengd, mensen moeten vrije dagen inleveren, zzp’ers en kleine ondernemers hebben niet of nauwelijks nog inkomsten, en ga zo maar door. Mensen maken zich meer dan anders zorgen over hun financiële situatie.[1] 1 op de 5 Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervond in de 1e twee weken van de coronacrisis een inkomstenterugval, en ruim 20% verwachtte dit ook in april. Onder hen zijn vooral jongeren, zelfstandigen en flexwerkers, groepen die eerst vaak een oplossing waren, maar nu een ‘probleem’ van de maatschappij.[2] Ook op de lange termijn kan deze crisis zorgen voor meer werkloosheid en armoede. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld mensen gaan vervangen door robots, om minder afhankelijk te zijn van de gezondheidsrisico’s van mensen.[3]

Onderstaande artikelen tonen verschillende vergezichten gericht op werk en armoede.

Bronnen


[1] https://www.nibud.nl/beroepsmatig/peiling-coronacrisis-financiele-gevolgen-voor-huishoudens/

[2] https://www.groene.nl/artikel/nu-alle-pijnpunten-zijn-blootgelegd

[3] https://www.dropbox.com/s/g1fo4wui1gcgz4y/HFD_20200328_0_012_026.pdf?dl=0

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Publicatie Herstel & perspectief na corona

De afgelopen jaren is de wereld getroffen door een crisis van ongekende omvang. De coronacrisis heeft ook gevolgen voor alle inwoners van Drenthe en vraagt veel van mensen, gezinnen en gemeenschappen. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe hebben tijdens de afgelopen periode vol ingezet op de ondersteuning van inwoners, ondernemers en instellingen. In eerste

Lees verder

Herstel en perspectief na corona in Drenthe

Veel coronaopgaven in Drenthe worden opgevangen met bestaand beleid. Toch is er één belangrijk aandachtspunt dat door de coronacrisis méér aandacht nodig heeft, namelijk kansenongelijkheid.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Bekijk het webinar De effecten van corona voor werken & inkomen van 23 juni 2020 terug

Het webinar ‘De effecten van corona voor werken & inkomen’ gaat specifiek over de provincie Groningen. We kijken vooral naar de effecten voor inwoners. In april, in de eerste maand van de coronacrisis, had deze al grote effecten op het werk of inkomen van een deel van de Groningers. Vooral zelfstandigen (zonder en met personeel),

Lees verder

Forse toename jongeren met een WW-uitkering

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen steeg fors in de eerste twee maanden van de ‘intelligente lockdown’. Wat is het beeld voor jongeren tot 25 jaar in de provincies Groningen en Drenthe?

Lees verder

Jeugd in corona

Coronamaatregelen verkleinden oa de fysieke leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe ziet hun toekomstperspectief eruit? Kunnen we samen met hen hun perspectief blijvend verbreden in Groningen en Drenthe?

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X