Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Overig nieuws

Zorg en gezondheid.

Zorg


De coronacrisis heeft tot nu toe de grootste gevolgen voor de zorg. Een goed functionerend zorgstelsel met voldoende (IC) capaciteit blijkt van cruciaal belang. Maar niet alleen de ziekenhuiszorg moet zich aanpassen, alle vormen van zorg hebben te maken met grote veranderingen, die wellicht hun doorwerkingen hebben in de toekomst. Blijven ziekenhuizen ook in de toekomst meer samenwerken? Blijft de nieuwe waardering voor het zorgpersoneel, en vertaalt zich dit wellicht door in hogere lonen? Gaan mensen anders naar hun eigen gezondheid kijken? Wat voor gevolgen heeft het dat zo’n 40% van de inwoners huisartsen- en ambulante zorg mijdt vanwege besmettingsansgt?[1] Hieronder een selectie van artikelen die hier hun licht op schijnen.

Bronnen


[1] https://www.eur.nl/media/2020-04-rapportdebedreigde-stad

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Het Drents Zorglandschap is volop in beweging!

In Drenthe gebeurt er veel op het gebied van zorg, gezondheid en preventie. Benieuwd naar eenoverzicht van alle projecten van het Drents Zorglandschap?

Lees verder

Publicatie Herstel & perspectief na corona

De afgelopen jaren is de wereld getroffen door een crisis van ongekende omvang. De coronacrisis heeft ook gevolgen voor alle inwoners van Drenthe en vraagt veel van mensen, gezinnen en gemeenschappen. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe hebben tijdens de afgelopen periode vol ingezet op de ondersteuning van inwoners, ondernemers en instellingen. In eerste

Lees verder

Herstel en perspectief na corona in Drenthe

Veel coronaopgaven in Drenthe worden opgevangen met bestaand beleid. Toch is er één belangrijk aandachtspunt dat door de coronacrisis méér aandacht nodig heeft, namelijk kansenongelijkheid.

Lees verder

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Vervolgonderzoek naar gevolgen coronacrisis voor inwoners van Groningen en Drenthe

We onderzoeken hoe de huidige coronacrisis doorwerkt in het leven van Drenten en Groningers. Panelleden ontvangen in november een 2e vragenlijst. Deze vragenlijst is een vervolg op de vragenlijst van april.

Lees verder

Jongeren over coronamaatregelen

Voor volwassenen is het al een opgave om zich aan alle maatregelen te houden, voor puberende jongeren is dat velen malen lastiger. Wat zeggen jongeren in Groningen en Drenthe hierover?

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X