Transformatie sociaal domein

Informele zorg.

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn het cement van onze samenleving. Ruim één op de drie Nederlanders zet zich vrijwillig in voor anderen. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger. Van belang bij deze groepen is tijdige ondersteuning en maatwerk. Dit om zorg en arbeid op een gezonde manier te combineren en overbelasting te voorkomen.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM ondersteunt het informele netwerk en adviseert mantelzorgers, overheden en instellingen. Doordat we de taal van vrijwilligers en mantelzorgers spreken, kunnen we de vertaling maken naar beleid voor overheden en organisaties. Om innovatie, deskundigheidsbevordering en goede vormen van samenwerking tussen de professional en de burger te stimuleren.

Uitgelicht.

Beter in contact met jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers vormen een bijzonder groep. Vaak is het niet zichtbaar dat zij (mantel)zorger zijn. Dat maakt hen minder makkelijk te vinden en minder goed te bereiken.

Lees verder

Wmo beter door cliënt- en mantelzorgondersteuning

De cliëntondersteuning en de (over)belasting van de mantelzorg zijn belangrijke aangrijpingspunten voor verbetering van de Wmo, blijkt uit analyse van de uitkomsten het clientervaringsonderzoek Wmo 2015.

Lees verder

Verhalen van jonge mantelzorgers

Wie kinderen en jongeren tot en met 23 jaar optimaal wil laten opgroeien, kan sinds kort gebruikmaken van de film Jongeren hebben veel in hun (mantelzorg)mars!

Lees verder

Wat te doen met: overschot Wmo-budget

De tijd is rijp om de focus te verleggen van transitie naar transformatie. Toke Slaman geeft je in twee minuten tijd vier tips om je Wmo-budget in te zetten voor de transformatie.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2017 CMO STAMM - Disclaimer

X