Transformatie sociaal domein

Informele zorg.

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn het cement van onze samenleving. Ruim één op de drie Nederlanders zet zich vrijwillig in voor anderen. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger. Van belang bij deze groepen is tijdige ondersteuning en maatwerk. Dit om zorg en arbeid op een gezonde manier te combineren en overbelasting te voorkomen.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM ondersteunt het informele netwerk en adviseert mantelzorgers, overheden en instellingen. Doordat we de taal van vrijwilligers en mantelzorgers spreken, kunnen we de vertaling maken naar beleid voor overheden en organisaties. Om innovatie, deskundigheidsbevordering en goede vormen van samenwerking tussen de professional en de burger te stimuleren.

Uitgelicht.

Report In for Care (Engelstalig)

EU Interreg V Project In for Care Co-creation Summary September 2017 Overview of quantitative and qualitative aspects of informal care and volunteering assistance in Europe Country comparison: BE, DK, NL, NO, SE, UK Country Comparison Report In for Care

Lees verder

Ontwikkel jij mee om 70-plussers langer zelfstandig thuis laten wonen?

CMO STAMM zoekt kansrijke plekken om gezamenlijk 70-plussers langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen.

Lees verder

Beter in contact met jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers vormen een bijzonder groep. Vaak is het niet zichtbaar dat zij (mantel)zorger zijn. Dat maakt hen minder makkelijk te vinden en minder goed te bereiken.

Lees verder

Wmo beter door cliënt- en mantelzorgondersteuning

De cliëntondersteuning en de (over)belasting van de mantelzorg zijn belangrijke aangrijpingspunten voor verbetering van de Wmo, blijkt uit analyse van de uitkomsten het clientervaringsonderzoek Wmo 2015.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X