Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Transformatie sociaal domein

Informele zorg.

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn het cement van onze samenleving. Ruim één op de drie Nederlanders zet zich vrijwillig in voor anderen. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger. Van belang bij deze groepen is tijdige ondersteuning en maatwerk. Dit om zorg en arbeid op een gezonde manier te combineren en overbelasting te voorkomen.

CMO STAMM ondersteunt het informele netwerk en adviseert mantelzorgers, overheden en instellingen. Doordat we de taal van vrijwilligers en mantelzorgers spreken, kunnen we de vertaling maken naar beleid voor overheden en organisaties. Om innovatie, deskundigheidsbevordering en goede vormen van samenwerking tussen de professional en de burger te stimuleren.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Een kwart van de Nederlandse jeugd groeit op met iemand die zorg nodig heeft. Door extra verantwoordelijkheden missen zij soms het gevoel om weer kind te zijn.

Lees verder

Grote veerkracht van Groningse jonge mantelzorgers

De veerkracht van jonge mantelzorgers in de provincie Groningen lijkt groot. Dat blijkt uit een ronde langs de leden van het provinciale kernteam Jonge MantelZorgers (JMZ) Groningen.

Lees verder

Zorg voor mantelzorgers

Ook voor mantelzorgers is de impact van corona enorm. In deze tijd belangrijk is het belangrijk dat gemeenten en organisaties die mantelzorgers ondersteunen pro-actief te werk gaan.

Lees verder

De verborgen krachten van jonge mantelzorgers

Aanleiding Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische of lichamelijke problemen, een verslaving of een beperking. Vaak hebben zij verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd. Ze combineren school met huishoudelijke taken en proberen intussen hun eigen leven vorm te geven Naar aanleiding van het rapport ‘Hoor je

Lees verder

Integrale ouderenzorg in Drenthe

De vergrijzing in de regio Drenthe is relatief hoger dan het landelijke gemiddelde. Het aantal ouderen in Drenthe neemt naar verwachting toe. Deze toename heeft invloed op het zorggebruik, de zorgkosten en de druk op formele en informele zorg.

Lees verder

Blue Zone Dorado: Zorgneutraal wonen

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In de gemeente Noordenveld heeft een groep van negen bewoners bedacht dat ze vitaal oud willen worden. Met elkaar. En met de nodige privacy.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X