Transformatie sociaal domein

Informele zorg.

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn het cement van onze samenleving. Ruim één op de drie Nederlanders zet zich vrijwillig in voor anderen. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de mantelzorger. Van belang bij deze groepen is tijdige ondersteuning en maatwerk. Dit om zorg en arbeid op een gezonde manier te combineren en overbelasting te voorkomen.

CMO STAMM ondersteunt het informele netwerk en adviseert mantelzorgers, overheden en instellingen. Doordat we de taal van vrijwilligers en mantelzorgers spreken, kunnen we de vertaling maken naar beleid voor overheden en organisaties. Om innovatie, deskundigheidsbevordering en goede vormen van samenwerking tussen de professional en de burger te stimuleren.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel!

Om vraag en aanbod van respijtzorg (nog) beter op elkaar af te stemmen gaat Gemeente Westerkwartier op zoek naar de vraag achter de vraag van mantelzorgers.

Lees verder

Twee regio’s gezocht voor ontwikkeling vroegtijdige vormen van respijtzorg

Wij zoeken partijen in de provincie Groningen om vroegtijdige vormen van respijtzorg te ontwikkelen en/of te optimaliseren.

Lees verder

Moeder aan de lijn

Op maandag 1 oktober 2018 is tijdens het Nationale Film Festival de première van de documentaire ‘Moeder aan de lijn’.

Lees verder

Werksessie informele zorg levert gezamenlijke toekomstbeelden

Experts zetten stappen om de toekomst van Mantelzorg en Vrijwilligerswerk in de provincie Groningen gezond te houden.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X