Transformatie sociaal domein

Jeugdzorg.

De jeugdzorg toegankelijker maken: aan laten sluiten bij de natuurlijke en vanzelfsprekende leefroutes van kinderen, ouders en opvoeders. Dat was het doel toen gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor alle vormen van jeugdhulp. De transitie is een feit; de transformatie blijft achter. Ook bij jeugd ligt het antwoord in het tijdig versterken van de eigen kracht van de jongere en zijn/haar opvoeders.

CMO STAMM wil dat jongeren in Groningen en Drenthe gezond en veilig opgroeien. En de kans krijgen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Wij zorgen met passie voor de jeugd steeds voor maatwerk. Of het nu gaat om het adviseren bij het ontwikkelen van jeugdbeleid, de aansluiting van jeugdteams en sociale teams of het leiden van projecten om tot een kindvriendelijke gemeente te komen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Begeleid wonen, leren en werken // provincie Groningen

Aanleiding Niet elke jongere kan thuis of op zichzelf wonen. Voor die jongeren is er Beschermd Wonen. De decentralisatie van Beschermd Wonen naar de gemeenten vraagt van lokale partners dat zij nauwer met elkaar gaan samenwerken. Op die manier kunnen ze de jongeren beter bedienen en de zorg eenvoudiger op- en afschalen. Een aantal gemeenten,

Lees verder

Voorbereidingen cliëntervaringsonderzoek Jeugd Heerenveen in volle gang

Het onderzoek geeft inzicht in hoe de cliënten en hun ouders de dienstverlening van de gemeente Heerenveen ervaren.

Lees verder

Aanpak kwetsbare jongeren

In Stadskanaal en Westerwolde is een aanpak ontwikkeld die iedere jongere op maat de juiste ondersteuning biedt.

Lees verder

Jong Hoogeveen ontmoet Leeds

In oktober bezochten 30 deelnemers vanuit Jong Hoogeveen de Engelse stad Leeds voor een werkbezoek. 

Lees verder

Verschillende wetten in de zorg gebundeld

We attenderen je op een handige brochure over de inhoud van de verschillende wetten in de zorg.

Lees verder

Feitenblad Gebruik jeugdhulp in Drenthe: 2016 vergeleken met 2015

In 2015 is de jeugdhulp overgegaan naar de gemeenten. Om deze transitie goed te kunnen monitoren verstrekken gemeenten en jeugdhulp aanbieders gegevens aan het CBS, die hierover periodiek publiceert. Het gebruik van jeugdhulp is in de provincie Drenthe in 2016 gedaald ten opzichte van 2015. In Nederland is het gebruik iets gestegen. De daling in

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X