Transformatie sociaal domein

Jeugdzorg.

De jeugdzorg toegankelijker maken: aan laten sluiten bij de natuurlijke en vanzelfsprekende leefroutes van kinderen, ouders en opvoeders. Dat was het doel toen gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor alle vormen van jeugdhulp. De transitie is een feit; de transformatie blijft achter. Ook bij jeugd ligt het antwoord in het tijdig versterken van de eigen kracht van de jongere en zijn/haar opvoeders.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM wil dat jongeren in Groningen en Drenthe gezond en veilig opgroeien. En de kans krijgen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Wij zorgen met passie voor de jeugd steeds voor maatwerk. Of het nu gaat om het adviseren bij het ontwikkelen van jeugdbeleid, de aansluiting van jeugdteams en sociale teams of het leiden van projecten om tot een kindvriendelijke gemeente te komen.

Uitgelicht.

Verschillende wetten in de zorg gebundeld

We attenderen je op een handige brochure over de inhoud van de verschillende wetten in de zorg.

Lees verder

Feitenblad Gebruik jeugdhulp in Drenthe: 2016 vergeleken met 2015

In 2015 is de jeugdhulp overgegaan naar de gemeenten. Om deze transitie goed te kunnen monitoren verstrekken gemeenten en jeugdhulp aanbieders gegevens aan het CBS, die hierover periodiek publiceert. Het gebruik van jeugdhulp is in de provincie Drenthe in 2016 gedaald ten opzichte van 2015. In Nederland is het gebruik iets gestegen. De daling in

Lees verder

Mentorprogramma KANS 050 ontvangt € 20.000 van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds heeft aan Mentorprogramma KANS 050 een bijdrage van € 20.000 toegekend voor het project ‘KANS 050 voor jongeren uit Syrië, Eritrea, Irak en regio’.

Lees verder

Schuldenvrije toekomst voor jongeren

Jong Hoogeveen organiseerde een inspirerende bijeenkomst om te onderzoeken wat jongeren, vrijwilligers en professionals gezamenlijk kunnen doen om jongeren perspectief te bieden.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X