Transformatie sociaal domein

Sociale teams.

In de meeste gemeenten zijn de sociale teams hét aanspreekpunt voor burgers die ondersteuning en zorg nodig hebben. Het sociale team is daarmee een belangrijk platform voor de transformatie van het werkveld. Uitgangspunt is wat bewoners zelf kunnen en het voeren van regie over het eigen leven. Dat vraagt een nieuwe werkwijze van de professional. Het bekent niet zorgen voor, maar zorgen dat. Ook gaat het om een nieuw samenspel met mantelzorgers, het informele netwerk en vrijwilligers.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM ondersteunt zowel gemeenten als sociale teams bij deze veranderopgave. We begeleiden bij visievorming, teamontwikkeling, inhoudelijke transformatie en monitoren de inzet. En we kennen het speelveld van de informele zorg als geen ander. Dat maakt ons tot een adviesbureau dat de sociale teams helpt te innoveren en te groeien.

Uitgelicht.

Verslag Conferentie Samenwerking in de wijk, ook met de huisartsenpraktijk 12-09-2016

Goede samenwerking in de wijk, tussen sociaal domein en huisartsenpraktijk, komt niet vanzelf tot stand. Maar in steeds meer dorpen en gemeenten lukt het op één lijn te komen en samen betere zorg en ondersteuning te leveren, bleek tijdens de miniconferentie op 12 september 2016.

Lees verder

Wat te doen met: overschot Wmo-budget

De tijd is rijp om de focus te verleggen van transitie naar transformatie. Toke Slaman geeft je in twee minuten tijd vier tips om je Wmo-budget in te zetten voor de transformatie.

Lees verder

Pilot: kwetsbare ouderen wonen langer zelfstandig thuis

Project  “SPIL”: Even buurten Noord-Nederland Unieke aanpak in Drachten, Vlagtwedde, Delfzijl en Hoogeveen. Uitgangspunt is dat participeren, onderdeel uitmaken van een netwerk(je) en een ander te kunnen helpen  bijdraagt aan de gezondheidsbeleving. Waar gaat het over? Het project  “SPIL” Even buurten Noord Nederland! Noord-Nederland heeft te maken met een sterke vergrijzing van de bevolking. Mensen leven

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X