Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Transformatie sociaal domein

Sociale teams.

In de meeste gemeenten zijn de sociale teams hét aanspreekpunt voor burgers die ondersteuning en zorg nodig hebben. Het sociale team is daarmee een belangrijk platform voor de transformatie van het werkveld. Uitgangspunt is wat bewoners zelf kunnen en het voeren van regie over het eigen leven. Dat vraagt een nieuwe werkwijze van de professional. Het bekent niet zorgen voor, maar zorgen dat. Ook gaat het om een nieuw samenspel met mantelzorgers, het informele netwerk en vrijwilligers.

CMO STAMM ondersteunt zowel gemeenten als sociale teams bij deze veranderopgave. We begeleiden bij visievorming, teamontwikkeling, inhoudelijke transformatie en monitoren de inzet. En we kennen het speelveld van de informele zorg als geen ander. Dat maakt ons tot een adviesbureau dat de sociale teams helpt te innoveren en te groeien.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Terugblik symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen!’

Op 22 april organiseerde de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen het Symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen’.  De informatie uit het symposium is nu beschikbaar.

Lees verder

Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Een kwart van de Nederlandse jeugd groeit op met iemand die zorg nodig heeft. Door extra verantwoordelijkheden missen zij soms het gevoel om weer kind te zijn.

Lees verder

Verslag Conferentie Samenwerking in de wijk, ook met de huisartsenpraktijk 12-09-2016

Goede samenwerking in de wijk, tussen sociaal domein en huisartsenpraktijk, komt niet vanzelf tot stand. Maar in steeds meer dorpen en gemeenten lukt het op één lijn te komen en samen betere zorg en ondersteuning te leveren, bleek tijdens de miniconferentie op 12 september 2016.

Lees verder

Wat te doen met: overschot Wmo-budget

De tijd is rijp om de focus te verleggen van transitie naar transformatie. Toke Slaman geeft je in twee minuten tijd vier tips om je Wmo-budget in te zetten voor de transformatie.

Lees verder

Cliëntervaringsonderzoek Wmo // Groninger en Drentse gemeenten

Aanleiding Sinds de invoering van de Wmo 2015 moeten gemeenten jaarlijks onderzoek doen naar de ervaringen van hun Wmo-cliënten. De drie hoofdthema’s in het onderzoek zijn: het contact met de gemeente, de kwaliteit van de ondersteuning en het effect van de ondersteuning op het leven van de cliënt. Aanpak Het onderzoek vindt plaats volgens landelijke

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X