Transformatie sociaal domein

Sociale teams.

In de meeste gemeenten zijn de sociale teams hét aanspreekpunt voor burgers die ondersteuning en zorg nodig hebben. Het sociale team is daarmee een belangrijk platform voor de transformatie van het werkveld. Uitgangspunt is wat bewoners zelf kunnen en het voeren van regie over het eigen leven. Dat vraagt een nieuwe werkwijze van de professional. Het bekent niet zorgen voor, maar zorgen dat. Ook gaat het om een nieuw samenspel met mantelzorgers, het informele netwerk en vrijwilligers.

CMO STAMM ondersteunt zowel gemeenten als sociale teams bij deze veranderopgave. We begeleiden bij visievorming, teamontwikkeling, inhoudelijke transformatie en monitoren de inzet. En we kennen het speelveld van de informele zorg als geen ander. Dat maakt ons tot een adviesbureau dat de sociale teams helpt te innoveren en te groeien.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Verslag Conferentie Samenwerking in de wijk, ook met de huisartsenpraktijk 12-09-2016

Goede samenwerking in de wijk, tussen sociaal domein en huisartsenpraktijk, komt niet vanzelf tot stand. Maar in steeds meer dorpen en gemeenten lukt het op één lijn te komen en samen betere zorg en ondersteuning te leveren, bleek tijdens de miniconferentie op 12 september 2016.

Lees verder

Wat te doen met: overschot Wmo-budget

De tijd is rijp om de focus te verleggen van transitie naar transformatie. Toke Slaman geeft je in twee minuten tijd vier tips om je Wmo-budget in te zetten voor de transformatie.

Lees verder

Cliëntervaringsonderzoek Wmo // Groninger en Drentse gemeenten

Aanleiding Sinds de invoering van de Wmo 2015 moeten gemeenten jaarlijks onderzoek doen naar de ervaringen van hun Wmo-cliënten. De drie hoofdthema’s in het onderzoek zijn: het contact met de gemeente, de kwaliteit van de ondersteuning en het effect van de ondersteuning op het leven van de cliënt. Aanpak Het onderzoek vindt plaats volgens landelijke

Lees verder

Pilot: kwetsbare ouderen wonen langer zelfstandig thuis

Project  “SPIL”: Even buurten Noord-Nederland Unieke aanpak in Drachten, Vlagtwedde, Delfzijl en Hoogeveen. Uitgangspunt is dat participeren, onderdeel uitmaken van een netwerk(je) en een ander te kunnen helpen  bijdraagt aan de gezondheidsbeleving. Waar gaat het over? Het project  “SPIL” Even buurten Noord Nederland! Noord-Nederland heeft te maken met een sterke vergrijzing van de bevolking. Mensen leven

Lees verder

Evaluatie-onderzoek Werkproject Van Eibergenstraat // Coevorden

Aanleiding De gemeente Coevorden staat eind 2013 aan de vooravond van drie grote transities en wordt m.i.v. 2015 verantwoordelijk voor een grotere groep kwetsbare inwoners, die ondersteuning nodig hebben om te kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. De gemeente gaat de ondersteuning in een samenhang vormgeving en daarbij samenhang creëren tussen dagbesteding met een sociaal

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

X