Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Transformatie sociaal domein

Wmo en zorg.

Meedoen naar vermogen. Mensen zijn onderling verschillend, maar wel gelijkwaardig. Het uitgangspunt binnen de Wmo daarbij is zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving blijven. Maar ook bij een verblijf in een instelling wil iedereen de best passende zorg. De grote uitdaging voor het zorglandschap is hoe we de zorg toegankelijk en van goede kwaliteit houden. En tevens deze zo efficiënt en effectief mogelijk samen inrichten.

CMO STAMM geeft inzicht in de ontwikkelingen, begeleidt projecten en geeft advies aan overheden, instellingen, zorgverzekeraar en bewonersinitiatieven. Wij verbinden deze partijen, omdat het van essentieel belang is dat zij elkaar echt leren kennen en optimaal samenwerken. Door onderzoek op dit thema geven we naast inzicht in cijfers en feiten ook inzicht in de ervaringen van burgers.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Terugblik symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen!’

Op 22 april organiseerde de Alliantie Drentse Zorg met Ouderen het Symposium ‘Samen op weg naar de beste Drentse dienstverlening aan ouderen’.  De informatie uit het symposium is nu beschikbaar.

Lees verder

De Drentse Zorgtafel bewijst de kracht van samenwerken

Van huisartsen tot verzekeraars, van ziekenhuizen tot geestelijke gezondheidszorg, van gemeenten tot provincie: samen werken we in Drenthe aan een goede en betaalbare zorg.

Lees verder

Nieuws van de Alliantie Drentse Zorg Voor Ouderen

De Alliantie Drentse Zorg Voor Ouderen, een integraal samenwerkingsverband voor alle (beleids)domeinen in welzijn, (medische) zorg en wonen, bracht onlangs een 1e nieuwsbrief uit.

Lees verder

Weer kind zijn? Daar zorgen we samen voor!

Een kwart van de Nederlandse jeugd groeit op met iemand die zorg nodig heeft. Door extra verantwoordelijkheden missen zij soms het gevoel om weer kind te zijn.

Lees verder

Integrale ouderenzorg in Drenthe

De vergrijzing in de regio Drenthe is relatief hoger dan het landelijke gemiddelde. Het aantal ouderen in Drenthe neemt naar verwachting toe. Deze toename heeft invloed op het zorggebruik, de zorgkosten en de druk op formele en informele zorg.

Lees verder

Heel Drenthe doet mee

We worden in Nederland steeds ouder. En steeds zwaarder. En eenzamer. Het Nederlandse beeld zien we ook terug in Drenthe. We zetten Drenthe op de kaart met grote (gezondheids-)ambities.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X