Transformatie sociaal domein

Wmo en zorg.

Meedoen naar vermogen. Mensen zijn onderling verschillend, maar wel gelijkwaardig. Het uitgangspunt binnen de Wmo daarbij is zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving blijven. Maar ook bij een verblijf in een instelling wil iedereen de best passende zorg. De grote uitdaging voor het zorglandschap is hoe we de zorg toegankelijk en van goede kwaliteit houden. En tevens deze zo efficiënt en effectief mogelijk samen inrichten.

Deel deze pagina.

Lees verder

CMO STAMM geeft inzicht in de ontwikkelingen, begeleidt projecten en geeft advies aan overheden, instellingen, zorgverzekeraar en bewonersinitiatieven. Wij verbinden deze partijen, omdat het van essentieel belang is dat zij elkaar echt leren kennen en optimaal samenwerken. Door onderzoek op dit thema geven we naast inzicht in cijfers en feiten ook inzicht in de ervaringen van burgers.

Uitgelicht.

Drents Zorglandschap bouwt aan preventiecoalitie voor risicogroepen

Op 21 juni 2017 kwamen bestuurders van alle Drentse gemeenten, Zilveren Kruis en Provincie Drenthe bijeen voor de tweejaarlijkse bestuurlijke dialoogtafel Drents Zorglandschap.

Lees verder

Drentse gemeenten experimenteren: monitor sociaal domein is nooit af

De Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein is nooit af. De data en indicatoren die gemeenten aanleveren, blijven toenemen.

Lees verder

Inwoners Aa en Hunze tevreden over Wmo // DvhN 28-06-2017

Inwoners van Aa en Hunze die in 2016 gebruik hebben gemaakt van een Wmo-voorziening, zijn tevreden over de ondersteuning.

Lees verder

Samenvatting rapport ‘Regionale verschillen geduid’

In het voorjaar van 2016 verscheen de SCP-studie Overall rapportage sociaal domein 2015.

Lees verder

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X