Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De verhalen van de geïnterviewde zijn indrukwekkend en roepen allerlei vragen op.

Verhalen van jonge mantelzorgers

2 maart 2017

Wie kinderen en jongeren tot en met 23 jaar optimaal wil laten opgroeien, kan sinds kort gebruikmaken van de film Jongeren hebben veel in hun (mantelzorg)mars!

De film vertelt de verhalen van jonge mantelzorgers zelf. Allemaal met een eigen achtergrond in de provincie Groningen, een andere thuissituatie en van verschillende leeftijden. De film is gemaakt in opdracht van het provinciale expertteam Jonge Mantelzorg Groningen waarin CMO STAMM samen met lokale experts én met jonge mantelzorgers activiteiten ontwikkelt, informatie bundelt en zoveel mogelijk kennis deelt.

Als je opgroeit in een gezin waar iemand chronisch ziek is, een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft of verslavings- of psychische problemen heeft, heb je vaak nog meer in je mars dan andere leeftijdgenoten. Deze jongeren combineren school vaak met huishoudelijke taken en proberen intussen hun eigen leven ook nog vorm te geven. De film kan gebruikt worden tijdens voorlichtingsbijeenkomsten. Als geheel (20 min.) of in onderdelen; voor basisschoolleeftijd (10 min) en/of voor oudere jongeren en ‘het werkveld’ (10 min.).

De verhalen van de geïnterviewde zijn indrukwekkend en roepen allerlei vragen op. Na vertoning van de film is er altijd een vervolg nodig. Alleen dan is de film gratis aan te vragen. Zo is de film in de gemeente Zuidhorn onderdeel van de jaarlijkse ronde in de hoogste klassen van alle basisscholen. In de gemeente Bedum is de film een eerste stap voor professionals binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin om hun aanbod verder te optimaliseren en wil het CJG in de regio Delfzijl, Appingedam en Loppersum graag laagdrempelig en interactief aan de slag met leerlingen op het voortgezet onderwijs. En zo zijn er veel meer mogelijkheden om de film in te kunnen zetten!

Meer informatie of de film aanvragen? Neem contact op met Rika Ringersma.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X