Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Vier organisaties beloond met Provinciale Vrijwilligersprijs

2 februari 2018

De Provinciale Vrijwilligersprijs is gewonnen door Jeugdsoos Flits uit Loppersum (categorie jeugd), Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen (zorg), Colourful Bedum (leefbaarheid) en Tennisclub Nienoord uit Leek (sport). De uitreiking, die oorspronkelijk in december stond gepland, maar verplaatst werd vanwege de gladheid, vond op maandagavond 15 januari plaats in het provinciehuis. De winnaars kregen een cheque van 3.000 euro uit handen van gedeputeerde Nienke Homan, die gedeputeerde Eelco Eikenaar verving.

Jeugdsoos Flits

Al meer dan 25 jaar biedt Jeugdsoos Flits een veilige plek aan de jeugd. Zo’n 25 vrijwilligers jonger dan 25 jaar organiseren allerlei activiteiten en evenementen, zoals disco’s, sporttoernooien en knutselmiddagen. De jury waardeert de manier waarop de jongeren samenwerken met de gemeente om het leuk en veilig te houden.

Colourful Bedum

De vrijwilligers van Colourful Bedum organiseren activiteiten voor nieuwe dorpsbewoners die geïmigreerd zijn, zoals fietslessen en de winterloop. Ook verzorgt de organisatie de (internationale) catering bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bedum. De jury heeft grote bewondering voor de vrijwilligers, omdat zij er in slagen autochtone bewoners en nieuwkomers in Bedum op een laagdrempelige manier samen te brengen.

Stichting Nieuw Nabuurschap

Stichting Nieuw Nabuurschap biedt een zingevende dagbesteding aan mensen met langdurige psychiatrische problemen. Een voorbeeld is de ‘belasting- en paperassentoko’, waarbij 35 cliënten honderden andere cliënten helpen met de administratie. Deze werkwijze, voor en door (ex-)cliënten, vindt de jury prijzenswaardig.

Tennisclub Nienoord

Tennisclub Nienoord heeft zo’n 400 leden, waarvan ruim een vijfde actief is. Deze vrijwilligers zetten zich ook in voor anderen in de samenleving, bijvoorbeeld via een tennisprogramma voor vluchtelingen. De jury is onder de indruk van de vele activiteiten die tennisclub Nienoord organiseert en vindt het lovenswaardig dat de club maatschappelijk actief is.

Rol CMO STAMM

CMO STAMM is, in opdracht van de provincie Groningen, de organisator van de vrijwilligersprijs.

Bron: provincie Groningen

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X