Door samen op te trekken willen de vijf hun bekendheid vergroten en de toegang voor jongeren en mentoren vergemakkelijken. Daarnaast is ‘van elkaar leren’ een doel van de samenwerking.

Vijf mentorprogramma’s in Groningen en Drenthe gaan samenwerken

1 februari 2018

De vijf mentorprogramma’s ondersteunen kinderen en jongeren en zetten daarvoor vrijwillige mentoren in. Het werkgebied en de leeftijdsgroep waarop ze zich richten verschilt. Binnenkort bundelen ze hun informatie en zijn ze te bereiken via een gezamenlijke website. Op 17 februari organiseren ze met z’n vijven een scholingsmiddag voor hun mentoren. Dan wordt ook de gezamenlijke website gelanceerd.

Het gaat om de mentorprogramma’s KANS 050, Mentor4You, School’s cool, Coach4You en Maatje op Maat. CMO STAMM stond tien jaar geleden aan de wieg van KANS 050 en Mentor4You en is nog partner in KANS 050. Het gezamenlijke werkgebied van deze mentorprogramma’s beslaat de hele provincie Groningen en een groot deel van Drenthe. Door samen op te trekken willen de vijf hun bekendheid vergroten en de toegang voor jongeren en mentoren vergemakkelijken. Daarnaast is ‘van elkaar leren’ een doel van de samenwerking.

Concrete invulling

De vijf mentorprogramma’s vinden het belangrijk dat de samenwerking echt iets oplevert en verder gaat dan alleen erover praten. Op 17 februari is een scholingsmiddag voor mentoren de eerste gezamenlijke activiteit. Op deze zaterdagmiddag kunnen de vrijwillige mentoren van de vijf mentorprogramma’s nieuwe kennis en inspiratie opdoen. Ingrid van den Bosch, ervaren mentor bij KANS 050 en communicatieadviseur/trainer houdt een lezing over het puberbrein. Tijdens dialoogtafels kunnen mentoren hun ervaringen delen en er zijn workshops over intercultureel werken en ‘teken je gesprek’. En uiteraard is er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.

Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt aan de nieuwe, gezamenlijke website. Hierop zal binnenkort te zien zijn waar kinderen en jongeren uit Drenthe en Groningen (en hun ouders) terecht kunnen als ze een mentor willen. Ook voor hulpverleners, docenten en professionele begeleiders, die kinderen en jongeren willen verwijzen, biedt de nieuwe website een handige bundeling van informatie.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

groepsfoto van de excursie van Weekendschool Oldambt naar het Groninger Museum

Onbetaalbaar

5 april 2018

© 2020 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.

X