Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Klarieke: Door onderzoek te doen naar de ervaringen van jongeren in krimpregio’s, hoop ik iets te betekenen voor de mensen om mij heen en mijzelf daarnaast ook verder te ontwikkelen.

Wat ga ik doen nadat ik afgestudeerd ben?

26 oktober 2020

Wat ga ik doen nadat ik afgestudeerd ben? Dat is de vraag waar veel studenten in de afrondende fase van hun studie en starters op de arbeidsmarkt tegenaan lopen. Je hoofd zit vol verse kennis en je staat te popelen deze kennis toe te passen in de praktijk. Helaas is de kennis alleen vaak niet voldoende. De meeste werkgevers vragen vaak ook om relevante werkervaring. Om die werkervaring op te doen, is een werkervaringsplek bij CMO STAMM een mooie kans!

Je krijgt hier een half jaar de kans om mee te draaien in een dynamische organisatie. Het is mogelijk om vaardigheden te ontwikkelen die volgens jou van toegevoegde waarde zijn voor je verdere loopbaan. Je krijg veel zelfstandigheid en leert waar je kwaliteiten liggen. Doordat CMO STAMM werkzaam is op verschillende thema’s, kun je altijd aansluiten bij projecten die jij interessant vindt.

Op dit moment hebben Chiem Tuil, Klarieke Oudman, Tamara Koekkoek en Danique Hutten een werkervaringsplek. Via deze weg vertelt Danique meer over hun ervaring en natuurlijk ook over haar eigen ervaring.

Chiem Tuil

Nadat Chiem in 2018 zijn master Klinische psychologie voltooide, begon zijn zoektocht naar een baan. Tijdens deze zoektocht liep hij tegen het feit aan dat hij nog niet genoeg werkervaring heeft. Een werkervaringsplek bij CMO STAMM was een ideale kans voor hem. Het bedrijf past erg goed bij Chiem. Omdat hij een grote interesse heeft in het doen van onderzoek, wil hij deze vaardigheid graag beter ontwikkelen. Binnen het team Armoede krijgt hij hier volop de kans voor en is hij betrokken bij verschillende onderzoeken. Zo is hij bijvoorbeeld ook betrokken bij een onderzoek over nieuwe groepen die risico lopen op schulden door de coronacrisis.

Chiem ervaart zijn werkervaringsplek als heel leuk en leerzaam. Hij is in het bijzonder erg te spreken over het warme ontvang van de collega’s. Iedereen staat altijd open voor vragen en iedereen is altijd te bereid te helpen. Zo helpen een paar collega’s Chiem momenteel bij het solliciteren voor een baan. Zodat hij na het werkervaringstraject de arbeidsmarkt kan betreden!

Klarieke Oudman

Afgelopen studiejaar heeft Klarieke de bachelor Human Geography en Planning aan de RUG afgerond. Ze vond het moeilijk om te kiezen wat voor vervolgopleiding ze hierna wilde doen. Om zich te oriënteren op het werkveld, is ze op zoek gegaan naar een werkervaringsplek. Zij koos voor CMO STAMM, omdat het haar erg aansprak dat CMO STAMM de mogelijkheid biedt om betrokken te zijn bij heel veel verschillende projecten en thema’s. Op deze manier krijg je van alles een beetje mee en kun je er dus echt achter komen wat jij leuk vindt om te doen.

Klarieke doet voor CMO STAMM een groot kwalitatief onderzoek naar jongeren in de krimpregio. Ze vindt het erg leuk om haar eigen project te hebben en zelfstandig te werk te gaan. Hiernaast vindt ze het erg prettig dat er veel contact is met collega’s. Zo heeft ze elke week een gesprek met haar begeleider en spreekt ze veel met de anderen die een werkervaringsplek hebben.

Tamara Koekkoek

Tamara is in juli begonnen aan haar werkervaringsplek bij CMO STAMM. Naast het afronden van haar master Sociale Planologie wilde ze alvast graag meer werkervaring opdoen. Ook om er zodoende achter te komen wat zij zoekt in een toekomstige baan. Tijdens haar zoektocht kwam ze bij CMO STAMM terecht, omdat de maatschappelijke betrokkenheid die centraal staat in deze organisatie haar zeer aanspreekt.

Tamara is erg geïnteresseerd in lokale burgerinitiatieven en krijgt de kans hier nog meer over te ontdekken door haar rol in het team Burgerkracht & Overheidsparticipatie. Zo is ze onder andere betrokken bij de monitoring van het burgerinitiatief De Hoogte Schuldenvrij en ondersteunt ze het initiatief de Ambachtsmakelaar actief in Zuidoost-Drenthe. Hiernaast houdt ze zich bezig met diverse andere taken, waaronder een onderzoek naar de Energietransitie in Groningen en de social media van de Ideeënbank. Tamara vindt het erg leuk dat haar taken zo divers zijn en dat geen enkele dag hetzelfde is. Op deze manier krijgt ze volop de ruimte om bezig te zijn met de projecten die ze interessant vindt. Bijkomend voordeel is dat ze hierdoor met een diverse club aan collega’s mag samenwerken, wat het al met al een toffe ervaring maakt.

Danique Hutten

Danique doet momenteel de master Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze wou graag werkervaring op doen tijdens haar studie, zodat ze straks al wat werkervaring heeft als ze haar master afrond. CMO STAMM is volgens haar hier de ideale plek voor, omdat ze zich bezighouden met een breed scala aan onderwerpen. Op deze manier kan ze van alles een beetje mee krijgen en er achter komen waar zij zelf het meest enthousiast van wordt.

Binnen CMO STAMM heeft Danique zich aangesloten bij het team Brede Welvaart. Hiernaast houdt ze zich ook bezig met taken die bij andere onderwerpen aansluiten. Danique vindt het tof dat ze zulke diverse werkzaamheden heeft. Zo werkt ze mee aan een corona-onderzoek, de provinciale vrijwilligersprijzen en een onderzoek naar Jeugdhulp in Heerenveen. Ze vindt het fijn dat haar collega’s haar veel toevertrouwen en dat ze echt betrokken wordt bij de projecten. Ze kijkt er naar uit om de aankomende maanden nog veel te leren en bij veel toffe projecten betrokken te zijn.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X