Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Het is belangrijk om te doen wat je leuk vindt, niet om te volgen wat eenmaal aansluit bij je al bewandelde pad. Het leven is lang, je mag best een afslag nemen.

Wat kan een werkervaringsplaats bij CMO STAMM jou brengen?

11 augustus 2022

Dat is dé vraag die zowel onze voorgangers en wijzelf ons afvragen. Als net afgestudeerden zochten wij een plek om ervaring op te doen in ons vakgebied. Immers, ervaring staat hoog op het verlanglijstje van werkgevers. Maar hoe kun je werkervaring aantonen als je nét begint aan je carrière? Het antwoord: solliciteer op een werkervaringsplek bij CMO STAMM! 

Werkervaringsplek (WEP) CMO STAMM

Bij CMO STAMM krijg je de kans om zes maanden lang vanaf dag één volwaardig mee te draaien in de organisatie. Je werkt mee aan onderzoeken, evenementen, kennisdeling en voorlichtingen die bijdragen aan het welzijn in de provincies Groningen en Drenthe. De werkzaamheden omvatten ontzettend veel thema’s in het sociale domein, zoals Brede Welvaart, Laaggeletterdheid, Armoede, Schuldhulpverlening en Vroegsignalering. 

Het mooie van de werkervaringsplaatsen bij CMO STAMM is dat je jezelf goed leert kennen. Wat zijn je drijfveren en hoe zit je in elkaar? Je leert perspectieven en standpunten van anderen begrijpen en die samen met je eigen visie te verwerken tot één geheel. Deze ervaringen bieden handvatten om nu, én in de toekomst, beter met collega’s om te gaan. Je kan zelfstandig werken en leert gebruik te maken van je kwaliteiten en vaardigheden. Daarnaast zijn er legio gelegenheden om die te slijpen of uit te breiden. Zo ontwikkel je jezelf écht in rap tempo! 

Je gaat deel uitmaken van een organisatie met een veertigtal hartelijke collega’s met aanstekelijk enthousiasme! Zij bestaan uit een mix van verschillende leeftijden, achtergronden en ervaringen. Van hen zal je ontzettend veel leren. Je merkt vanaf het eerste moment dat zij met passie en bezieling werken aan de vraagstukken in het sociale domein. CMO STAMM ervaren wij daarom als een enorm fijne werkomgeving met professionaliteit én laagdrempeligheid hoog in het vaandel, een plek waar altijd tijd is voor een praatje of een sparringpartner.

Paul Evers – WEP Communicatie

‘Communicatie? Maar jij hebt toch Internationale Betrekkingen gestudeerd?‘ De praktische inslag was voor mij een van de belangrijkste redenen om mij aan te melden voor een werkervaringsplek Communicatie. Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen begon het toch te knagen: ‘Is dit wel de richting die ik wil volgen?’ Kort gezegd, nee. Mijn achtergrond is erg breed, waardoor ik diepte en hands-on vaardigheden miste. Daarbij vond ik het wel erg leuk om midden in een organisatie te staan. Zo krijg je een goed beeld hoe een organisatie in elkaar steekt. 

Na het volgen van een omscholingstraject zocht ik naar een werkplek in de omgeving Groningen. Vrijwel direct kwam ik terecht bij de Werkervaringsplaatsen van CMO STAMM. Het communicatieteam heeft mij hartelijk verwelkomd en ondersteund in het aangaan van deze uitdaging. Iets waar ik Daniëlle en Bart nog steeds erg dankbaar voor ben. Ik mocht langs de hele organisatie bijdragen aan werkzaamheden. Die diversiteit in het werk maakte dat geen dag hetzelfde was. Als WEP Communicatie ben je medeverantwoordelijk voor het uitdragen van de merken CMO STAMM, Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe. 

Anders dan bij mijn vorige stages en werkervaringen ligt het werktempo hoog. Dat is niet erg, maar juist leuk! In mijn WEP-tijd kon ik een eigen invulling geven aan mijn werkzaamheden. Zo kon ik mijn achtergrond en vaardigheden goed toepassen. Naast je eigen taken is er ruimte om aan te sluiten bij andere projecten. Dit maakt dat de weken letterlijk voorbijvliegen. 

Zo heb ik een waslijst aan verschillende werkzaamheden uitgevoerd. In overleg kon ik zoveel oppakken als ik aandurfde en kreeg ik begeleiding waar dat nodig was. Ik heb de sociale mediakanalen en websites onderhouden, webinars gefaciliteerd, interviews gehouden en verwerkt tot nieuwsberichten, feitenbladen ontworpen, vormgeving van documenten verzorgd, input geleverd bij verschillende overleggen en bovenal; samengewerkt met een enorme diversiteit met collega’s en externen.
Dankzij deze WEP ben ik verder en breder gaan kijken voor carrièrepaden. Op die manier heb ik uiteindelijk per 1 september een baan gevonden bij de RUG! 

Ben Venema– WEP Burgerkracht & Overheidsparticipatie

Na mijn studententijd wist ik niet goed wat ik nou precies met mijn studie wilde doen. Als Bestuurskundige in spé ben ik van huis uit een generalist, maar veel vacatures hebben hele specifieke eisen. Misschien dat daarom de Werkervaringsplaats bij CMO STAMM mij zo goed bevallen is. CMO STAMM is namelijk een organisatie binnen het Sociaal Domein met een heel breed palet aan diverse thema’s en projecten. Dat varieerde van Brede Welvaart tot andere grote thema’s als (hardnekkige) Armoede, maar ook Gezondheidszorg en Onderwijs. 

Uiteindelijk ben ik geland binnen het team Burgerkracht & Overheidsparticipatie. Dat sprak mij toch het meeste aan; het helpen van burgerinitiatieven bij de totstandkoming en doorontwikkeling van hun initiatieven. En daarbij tot doel de inwoners in hun kracht te laten staan. Ik ben daarnaast onder andere betrokken geweest bij de Fondsendag van Nationaal Programma Groningen, een evaluatie van een strategisch beleidsplan van scholengemeenschap Dr. Nassaucollege en het organiseren van een netwerkbijeenkomst van Netwerk Zorginitiatieven Drenthe. Ook heb ik in het kader van de Omgevingswet getracht de klantreis in beeld te brengen voor initiatiefnemers omtrent leefomgevingsvraagstukken. Ik heb daarvoor kwalitatief onderzoek mogen doen in de vorm van interviews. 

Kwantitatief onderzoek heb ik gedaan op de datasets van Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe, beide merken van CMO STAMM. Hierin heb ik wel een ontwikkeling doorgemaakt; het was buitengewoon interessant om de meningen van inwoners te peilen op het gebied van COVID-19 en de gevolgen die dit heeft gehad voor de (sociale) mobiliteit van inwoners, de gemeentelijke verkiezingen van 2022 etc. Ik heb veel geleerd van de fijne collega’s als sparringpartners die me altijd verder hielpen bij eventuele vragen! Iedereen is uiterst behulpzaam geweest. 

Word jij één van de nieuwe WEP-ers?

Al met al kunnen wij allebei een Werkervaringsplaats ten zeerste aanraden voor net-afgestudeerden. Zeker als je nog niet helemaal weet wat je wil doen na je studie qua werk. Daarnaast leer je veel in ontzettend korte tijd. Onze persoonlijke ervaringen hebben ons beiden in ieder geval zeer geholpen in wat we nou precies zoeken in een toekomstige baan. Er komen regelmatig nieuwe werkervaringsplaatsen vrij binnen verschillende teams van CMO STAMM. Bekijk de vacaturepagina voor de meest actuele openingen! 

Vragen over onze ervaringen? Stel ze aan Ben of Paul. 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X