Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De weekendschool boort talenten van kinderen aan en maakt ze zelfverzekerder.

Weekendschool Hoogeveen in volle gang!

1 februari 2018

De weekendschool in Hoogeveen is in volle gang. Na de herfstvakantie startte de weekendschool in Hoogeveen onder de naam “Weekendschool Hoogeveen, leuk en leerzaam”. Achttien nieuwsgierige kinderen uit groep 7 van in totaal zes basisscholen hebben zich aangemeld om op zaterdag hun horizon te verbreden.

Enthousiaste reacties

De weekendschool valt ook bij de leerlingen in de smaak. De reacties zijn positief en alle deelnemers doen volop mee. In het eerste blok stond het onderwerp journalistiek en media centraal, waar de kinderen in aanraking kwamen met vloggen, interviewen en filmen. In het tweede blok gaan de activiteiten over Mens en Maatschappij. Zo is er onlangs een bezoek gebracht aan het AZC en gaan de kinderen ook nog naar Promens Care. Veel gastdocenten en andere vrijwilligers werken graag mee aan de weekendschool. Samen bezorgen zij de kinderen een leerzame en gezellige zaterdagmiddag.

Over de weekendschool

De weekendschool boort talenten van kinderen aan en maakt ze zelfverzekerder. Elke zaterdag staat er een ander thema op de planning. Alles is gericht op beroepen en bedrijven. De kinderen bezoeken, samen met de projectleider en een paar vrijwilligers, elke week een andere beroepsgroep en verbreden hiermee hun blik op de toekomst.

Het initiatief van de weekendschool komt voort uit Jong Hoogeveen, waar kansen voor alle kinderen centraal staan. Deelname aan de weekendschool is voor kinderen gratis. Het project wordt gefinancierd door de gemeente en het Oranjefonds. CMO STAMM begeleidt de Weekendschool Leuk en Leerzaam.

Lees ook het krantenartikel in het Dagblad van het Noorden van 9 januari 2018 over de weekendschool in Hoogeveen (PDF).

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X