Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Wil je ook meehelpen? Nieuwe gastdocenten zijn altijd welkom!

Weekendschool Oldambt start met 3e groep leerlingen

11 september 2017

Voor de derde keer start per 1 november 2017 een nieuwe groep enthousiaste en leergierige kinderen op de Weekendschool Oldambt. Deze mooie doorstart is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies  van het Kansfonds, Oranjefonds en een bijdrage van de gemeente Oldambt.

Enthousiaste kinderen en gastdocenten

De leslocatie van de Weekendschool is De Stuwe in Winschoten. Gastdocenten uit de regio zetten zich geheel belangeloos in voor de weekendschool. Zij vertellen met passie over hun vak en nemen de leerlingen daarin mee. Bijvoorbeeld een journalist, een dierenarts, een huisarts, een stratenmaker, een banketbakker of een advocaat. Wil je ook meehelpen? Nieuwe gastdocenten zijn altijd welkom!

Waarom een weekendschool?

In de regio Oldambt is de werkloosheid vergeleken met de rest van Nederland hoog en het gemiddelde opleidingsniveau lager. Het percentage kinderen dat leeft in een gezin met een uitkering ligt hier boven het landelijk gemiddelde. Op bestuurlijk- en ambtelijk niveau, alsook vanuit het onderwijs zijn hierover zorgen geuit.  Het is de taak van de regionale samenleving ook deze kinderen in staat te stellen maatschappelijk volwaardig te kunnen participeren. Een goede schoolopleiding en werk zijn hiervoor onontbeerlijk en dragen bij aan de leefbaarheid in de regio. Daarom startte in 2015 het initiatief Weekendschool Oldambt, inmiddels uitgegroeid tot een professionele stichting onder leiding van betrokken regio-ambassadeurs. Het is daarom nu tijd om de Weekendschool Oldambt vleugels te geven!

Twintig zondagen weekendschool

De weekendschool biedt ca. 20 zondagen een uitgebalanceerd programma aan, waardoor kinderen kennis maken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. Weekendscholen vind je in meerdere, vaak grotere steden verspreidt over Nederland. Het is een beproefd concept waarbij honderden kinderen jaarlijks uitstromen met een betere kwalificatie voor het vervolgonderwijs en de daarop volgende beroepskeuze. De Weekendschool Oldambt is uniek in zijn soort omdat zij werkt vanuit een plattelandsregio. Ken je leerlingen van groep 7 van de basisschool die in de gemeente Oldambt wonen? Meld ze aan! Elif Bakar doet de werving en begeleiding van de leerlingen. Je bereikt hem op telefoonnummer 06-24412749.

Hulp nodig, word je ook vriend van de Weekendschool?

Voor de verdere ondersteuning vanuit ouders en het bedrijfsleven starten we nu met een grootscheepse crowdfundingactie, via o.a. de Rotary Winschoten, ondernemersverenigingen in Oldambt, sponsoren en Social Media. Wat zoeken we:

  • Middelen of mogelijkheid van vervoer om de kinderen van de buitendorpen naar de Weekendschool te laten reizen;
  • Middelen en organisatiekracht om een spetterend begin en einde van het schooljaar te organiseren;
  • Gastdocenten.

Wil je een (vrijwillige) bijdrage leveren, neem dan contact op met Maud Diemer, projectleider Weekendschool Oldambt, m.diemer@cmostamm.nl, tel. 06 46078222. Je krijgt dan een informatiepakketje toegestuurd en levert daarmee direct een bijdrage voor de jeugd in Oldambt!

Weekendschool Hoogeveen

Ook in de regio Hoogeveen is men na de zomervakantie gestart met een Weekendschool, onze projectleider is Rika Ringersma.

Bekijk de website van Weekendschool Hoogeveen.

Denk je dat het voor je gemeente of regio interessant is om een Weekendschool te starten? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X