Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Samen zorgen we voor een levendig en sociaal Drenthe.

Welke vrijwilligersorganisatie verdient Hét compliment van Drenthe?

1 september 2021

Welke groep vrijwilligers verdient een compliment voor een onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe? Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje. ‘Hét compliment’ is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober via provincie.drenthe.nl/compliment.

Gedeputeerde Kuipers: “Wat ben ik blij met alle vrijwilligers in Drenthe! Er zijn zoveel Drenten die zich belangeloos inzetten voor anderen. Of het nu gaat om het samenbrengen van verschillende culturen, een club met diversiteit onder vrijwilligers, of het organiseren van activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht handicap of beperking. Vrijwilligers zijn echt van betekenis! Juist deze mensen zorgen ervoor dat activiteiten dóór kunnen gaan. Zonder vrijwilligers, geen bruisend Drenthe. Want samen zorgen we voor een sociaal en levendig Drenthe.”

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In 2021 is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘inclusie’. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Vorig jaar ontving stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ‘Hét compliment van Drenthe’. Bekijk het item van RTV Drenthe.

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor Hét compliment van Drenthe zijn spelregels opgesteld. De jury let op:

  • Maatschappelijke betekenis van het werk van de vrijwilligersorganisatie, club, vereniging of initiatief
  • De organisatie maakt structureel het verschil
  • De organisatie is inspirerend voor andere organisaties en voor vrijwilligers
  • De organisatie/initiatief is gevestigd en actief in de provincie Drenthe

Oud-genomineerden worden uitgesloten van deelname voor de duur van 3 jaar.

Meer informatie

CMO STAMM ondersteunt de provincie Drenthe met ‘Hét compliment van Drenthe’. Daarnaast helpen zij vrijwilligersorganisaties bij het vergroten van kennis en vaardigheden en adviseren hen bij het aangaan van duurzame samenwerkingen.

Bekijk de flyer Hét Compliment van Drenthe – waardering voor vrijwilligers.

We stellen het zeer op prijs als je deze flyer zo veel mogelijk in jouw vrijwilligersnetwerk wilt verspreiden! Alvast heel erg bedankt. Wil je meer informatie, bel of mail ons!

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2022 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X