Werkzoekende vrouwen gezocht voor de arbeidsmarkt in Groningen, Drenthe en Ost-Friesland (D)

24 maart 2017

Op 1 maart is een project voor niet-uitkeringsgerechtigde vrouwen uit Oost-Groningen en Drenthe gestart.

Deze speciale groep is minder bekend bij de reguliere instellingen, zoals bijvoorbeeld het UWV. In 2014 is er  een pilot in het grensgebied geweest met goed resultaat, twaalf van de vijftien vrouwen hebben sindsdien een vaste baan, waarvan twee in Duitsland. Dat gaan we nog een keer doen!

De EDR, de provincies Groningen en Drenthe, Kreis Emsland, CMO STAMM en de NAM ondersteunen dit grensoverschrijdende project, dat loopt tot 31 juli 2017. Als het goed gaat, komt er een tweejarig vervolg met scholing en individuele ondersteuning.

Wat we gaan doen? Na de intake beginnen we met het cv, training/coaching (tweetalig), vaardighedentests en samen zoeken naar mogelijkheden om weer toe te treden op de arbeidsmarkt.

Naast het contact met werkzoekende vrouwen willen we ook graag in contact komen met bedrijven, die mogelijkheden willen bieden aan deze groep zeer gemotiveerde vrouwen.

Informatiebijeenkomsten zijn op 24 maart en 7 april in Vlagtwedde en op 28 maart in Assen en 30 maart in Emmen.

Meer weten? Meld je aan bij Frida Pathuis, newjobportunities@gmail.com  of bel  06 51999785

* Het project “New Jobportunities” is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederlandgefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

logo's van de partners en opdrachtgevers van het grensoverschrijdend project New Jobportunities

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2018 CMO STAMM - Disclaimer

X