Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Naast het vragen van advies zal de organisatie van activiteiten grotendeels in handen van jongeren liggen.

Zomeractiviteiten voor en door jongeren in Drenthe

18 mei 2021

Ook dit jaar organiseren de provincie Drenthe, gemeenten en lokale verbinders in samenwerking met jongeren verschillende zomeractiviteiten. Door de maatregelen rondom de coronacrisis hebben jongeren de laatste maanden weinig kunnen doen aan hobby’s, sport en het opzoeken van vrienden. Met de zomer voor de deur en de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk samen leuke dingen te beleven. Aan de hand van een flitspeiling bekijken we aan welke activiteiten jongeren van 12 tot 18 jaar echt behoefte hebben.

In 2020 zijn er via een zomerprogrammering verschillende activiteiten georganiseerd in diverse gemeenten in Drenthe. Wegens groot succes zetten we deze zomerprogrammering voort in 2021 en is het voor alle gemeenten in Drenthe weer mogelijk mee te doen. De zomerprogrammering bevat diverse activiteiten op het gebied van sport, cultuur en welzijn. Dankzij een flitspeiling, die we via social media delen, kunnen jongeren met verschillende interesses hun behoefte delen. Zodat we op verschillende gebieden activiteiten organiseren die aansluiten bij hun behoefte. In een volgend krantenbericht zal de uitkomst van de flitspeiling worden gedeeld.

Samenwerking met jongeren

Uit de flitspeiling van vorig jaar is gebleken dat veertig procent van de jongeren zelf wil meedenken over de inhoud van het activiteitenprogramma. Lokale verbinders in de verschillende gemeenten richten zich dit jaar daarom extra op samenwerking met jongeren. Naast het vragen van advies zal de organisatie van activiteiten grotendeels in handen van jongeren liggen. Hierdoor betrekken we jongeren bij de invulling van hun zomer en het bieden van een zo compleet mogelijk aanbod.

Hulp bij verspreiding flitspeiling

Help je mee om de flitspeiling te verspreiden? Deze staat tot week 23 open.

Meer informatie

Wil je als gemeente of organisatie meedoen? Neem dan contact op met Saskia Duursma en/of Esther Rodenburg.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2021 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X