Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

In Drenthe heeft 9,6% van de huishoudens te maken met armoede.

Armoede in Drenthe signaleren en aanpakken

19 mei 2016

Volgens de meest recente cijfers van het CBS staat de provincie Drenthe er iets gunstiger voor wat kortdurende en langdurende armoede betreft, dan Nederland. Hoewel dit een positief bericht is, gaat het in Drenthe nog steeds om veel huishoudens die op of onder de lage inkomensgrens leven en moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral de langdurig armen hebben het moeilijk, en ook een kleinere kans om daar uit te komen. Dat vraagt om gerichte aandacht.

Armoede in Drenthe, waar hebben wij het dan over? In Drenthe heeft 9,6% van de huishoudens te maken met armoede die ten minste één jaar duurt, en 2,7% heeft te maken met armoede van 4 jaar of langer. In Nederland zijn deze percentages respectievelijk 10,4% en 3%. In heel Drenthe gaat het om 5.400 huishoudens, 10.700 personen en 3.200 minderjarige kinderen.

Signaleren en agenderen

Dat is wat CMO STAMM doet en hierbij gaan we moeilijke thema’s niet uit de weg. Op 23 mei organiseert CMO STAMM samen met de GKB, Solidair Groningen en Drenthe en Vaart Welzijn een academie over de toenemende armoede in Drenthe.

Ben je ook benieuwd naar de resultaten van het onderzoek naar armoede in Drenthe? Of wil je meer informatie over de verschillende aanpakken rondom armoede en schuldhulpverlening?

Deel dit bericht.

Meer informatie.

  • Erik Meij
  • e.meij@cmostamm.nl
  • 06 13 58 14 71

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X