Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gezondheid en welzijn

Formele en informele zorg.

Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren steeds verder toe. Dit zorgt voor steeds meer mensen die gebruik maken van zowel formele als informele zorg. Tegelijkertijd zijn er steeds minder mensen die deze zorg kunnen leveren. De beroepsbevolking wordt kleiner en ook het aantal mantelzorgers per oudere zal verder afnemen. Het is belangrijk dat we ondanks dit ook in de toekomst iedereen op de juiste manier zorg en ondersteuning kunnen bieden. Daarom moeten we de samenwerking tussen naasten(mantelzorgers), vrijwilligers en (semi)professionals versterken. Er moeten verbindingen worden gelegd tussen de verschillende wet- en regelgeving en verschillende afdelingen. Zowel zorgverzekeraars, zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, gemeenten als inwoners zullen elkaar op moeten zoeken en slimme samenwerkingen opzetten.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Breed draagvlak voor levensloopbestendig Uithuizermeeden

Dorpsgemeenschappen bieden een unieke omgeving waarin ouderen kunnen gedijen. In Uithuizermeeden bundelden organisaties hun krachten om als netwerk samen te werken aan een levensloopbestendig dorp.

Lees verder

Actuele ontwikkelingen binnen de Drentse regionale werkagenda mantelzorg

Hoe borg je voorzieningen die mantelzorgers ondersteunen structureel in de regio Drenthe?

Lees verder

Aan de slag met een woonzorgakkoord in Zuidoost-Drenthe

Welke ambities en uitgangspunten worden in de regio nagestreefd als het gaat om wonen & zorg? De BOCE-gemeenten voelen de urgentie van dit thema en lopen met hun woonzorgvisie ‘Wonen zonder zorgen’ voorop.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

#eenlevenlangbewegen

Ook 2023 staat in het teken van #eenlevenlangbewegen en richt zich op 175.000 Drenten die wél in beweging willen komen, maar bij wie dat nog niet lukt. Met een kopgroep van 100 mensen gaan we de dorpen en wijken in.

Lees verder

Werkmethodiek ‘Aan de slag met preventie’

Er zijn mooie stappen gezet in het project Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten richting een integrale aanpak gezondheidspreventie. Wij zijn trots op het eindproduct over de ontwikkelde werkmethodiek. 

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X