Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Burgerkracht en overheidsparticipatie

Maatschappelijke waarde.

Bewonersinitiatieven hebben grote impact in dorpen en steden. Bovendien wordt er een steeds groter beroep op de samenleving en bewonerinitiatieven gedaan bij het in stand houden van voorzieningen voor de leefomgeving in brede zin. Steeds vaker wordt gevraagd om de waarde van het initiatief uit te drukken in (op geld te waarderen) maatschappelijke resultaten.

CMO STAMM biedt dergelijke initiatieven advies en ondersteuning bij het inzichtelijk maken van de maatschappelijke waarde. Ook verzorgen we workshops voor professionals, waarin we professionals praktische handvaten bieden om met maatschappelijke waarde aan de slag te gaan. Onderzoekers van Trendbureau Drenthe en Sociaal Planbureau Groningen, beide onderdeel van CMO STAMM, hebben een instrument ontwikkeld dat zich goed leent om inzicht te bieden in de maatschappelijke waarde van initiatieven.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Fondsencafé in Pesse een groot succes

Het Fondsencafé 2023, georganiseerd door BOKD en CMO STAMM, was met meer dan 100 aanwezigen een drukbezochte avond. Deelnemers waardeerden de mogelijkheid om kennis te delen, inspiratie op te doen en waardevolle connecties te leggen.

Lees verder

Drenthe Initiatiefrijk! op zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november van 9:00 – 15:00 uur organiseren CMO STAMM en BOKD, samen met Trendbureau Drenthe en andere Drentse partners, Drenthe Initiatiefrijk!.

Lees verder

Workshops maatschappelijke waarde voor professionals

Wat houdt maatschappelijke waarde in en hoe maak je het zichtbaar? Sociaal Planbureau Groningen biedt een workshop aan voor professionals die inwonersinitiatieven ondersteunen.

Lees verder

Maatschappelijke waarde van burgerinitiatieven

Burgerinitiatieven hebben grote impact in dorpen en steden. Toch wordt ze vaak gevraagd de waarde van hun initiatief uit te drukken. CMO STAMM biedt dergelijke initiatieven advies en ondersteuning bij het realiseren van hun ambities.

Lees verder

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Maatschappelijke waarde zichtbaar maken – Waarom en hoe?

We onderzoeken de komende maanden samen met een aantal Groningse initiatieven welke methoden geschikt zijn voor het zichtbaar maken van hun maatschappelijke waarde en waar ze op moeten letten.

Lees verder

Opdrachten.

Kennisbank.

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X