Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gezondheid en welzijn

Ouderenzorg.

Ouderenzorg omvat alle vormen van zorg en ondersteuning die zijn gericht op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Ouderenzorg wordt steeds belangrijker vanwege de vergrijzing van de bevolking en het toenemende aantal ouderen. Het uitgangspunt is goede zorg die aansluit bij de wensen en behoeften van deze doelgroep. Zo krijgen ouderen vaker te maken met dementie en eenzaamheid wat een grote impact kan hebben op hun gezondheid en welzijn.

Via ouderenparticipatie wordt bijgedragen aan de kwaliteit van leven van ouderen, en hun kennis en ervaringen worden hierdoor beter benut. Ouderen kunnen meepraten over thema’s waar zij mee te maken hebben in het dagelijks leven. Denk aan de onduidelijkheid van verschillende zorgwetten (ook wel de ‘grensvlakkenproblematiek’ genoemd), de vindbaarheid van zorg en ondersteuning, en de bereikbaarheid van (zorg)voorzieningen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Actuele ontwikkelingen binnen de Drentse regionale werkagenda mantelzorg

Hoe borg je voorzieningen die mantelzorgers ondersteunen structureel in de regio Drenthe?

Lees verder

Aan de slag met een woonzorgakkoord in Zuidoost-Drenthe

Welke ambities en uitgangspunten worden in de regio nagestreefd als het gaat om wonen & zorg? De BOCE-gemeenten voelen de urgentie van dit thema en lopen met hun woonzorgvisie ‘Wonen zonder zorgen’ voorop.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

#eenlevenlangbewegen

Ook 2023 staat in het teken van #eenlevenlangbewegen en richt zich op 175.000 Drenten die wél in beweging willen komen, maar bij wie dat nog niet lukt. Met een kopgroep van 100 mensen gaan we de dorpen en wijken in.

Lees verder

Werkmethodiek ‘Aan de slag met preventie’

Er zijn mooie stappen gezet in het project Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten richting een integrale aanpak gezondheidspreventie. Wij zijn trots op het eindproduct over de ontwikkelde werkmethodiek. 

Lees verder

Werkgroep Wonen, Welzijn en Zorg maakt zich hard voor woonzorgopgave in Drenthe

De werkgroep heeft als ambitie dat Drentse gemeenten in 2022 een visie op wonen en zorg hebben. Bestuurders kunnen zich nú aanmelden voor de Summerschool.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X