Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Armoede

Laaggeletterdheid.

Ongeveer 50% van de mensen in armoede is (digitaal) laaggeletterd. Laaggeletterden hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en het werken met de computer. Deze vaardigheden zijn cruciaal om mee te kunnen doen in de maatschappij. In de arbeidsmarktregio Drenthe is circa 12% van de volwassenen laaggeletterd. In Groningen is dat 11% (Geletterdheid in zicht, 2023). Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de rol die (digitale) basisvaardigheden spelen in armoede en de zelfredzaamheid van inwoners.

CMO STAMM zet zich in voor het verminderen van laaggeletterdheid in Groningen en Drenthe. Dit doen we door het monitoren van trends in laaggeletterdheid, bewustwording te creëren over het thema en verbinding te leggen tussen partners. Ook zijn we aangesloten bij het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Onderzoek naar overerfbare armoede afgerond: maatwerk en langetermijnplanning belangrijk

Uit onderzoek van de RUG naar het ontstaan en voortduren van generatiearmoede blijkt dat maatwerk en langetermijnplanning nodig zijn om overerfbare armoede in de Veenkoloniën te doorbreken.

Lees verder

Discriminatie op grond van afkomst en huidskleur heeft veel impact in Noord-Nederland

Discriminatie op grond van ras en huidskleur is de meest gemelde discriminatiegrond in het Noorden. Ook in Drenthe. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2022 Noord-Nederland.

Lees verder

Samen aan de slag voor minder armoede in Hoogeveen

Wat is er nodig om armoede terug te dringen in Hoogeveen? Die vraag stond centraal op de armoedeconferentie Iedereen doet mee op 9 december 2022.

Lees verder

Werkplaats Schouders Eronder Emmen over energiearmoede

Afgelopen najaar startte de gemeente Emmen met een Werkplaats Schouders Eronder over energiearmoede. Dit is een werkvorm van maximaal acht bijeenkomsten waarin lokale en regionale ketenpartners samen werken aan een vraagstuk.

Lees verder

Stijgende impact energiearmoede onder Groningers en Drenten

Ongeveer een kwart van de Groningers en Drenten heeft moeite met het betalen van de energierekening. Dat blijkt uit de meest recente paneluitvraag van Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe.

Lees verder

Interactieve vervolgbijeenkomst energiearmoede provincie Groningen

Bij een vierde interactieve bijeenkomst energiearmoede voor ambtenaren energietransitie en sociaal domein van de Groningse gemeenten stond kennisuitwisseling centraal.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X