Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Armoede

Generatiearmoede.

Bij generatiearmoede wordt binnen één familie armoede en sociale uitsluiting doorgegeven van generatie op generatie. In de Veenkoloniën komt generatiearmoede relatief vaak voor, maar het probleem speelt ook in gemeenten buiten de Veenkoloniën. Het doorbreken van generatiearmoede wordt gezien als een taai vraagstuk is en vraagt om een lange adem.

CMO STAMM doet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar generatiearmoede. Dit levert inzichten op die professionals en gemeenten kunnen helpen generatiearmoede terug te dringen. CMO STAMM is ook onderdeel van de Alliantie van Kracht. Binnen dit netwerk zetten we ons in voor het kennisdelen over generatiearmoede. In de Dynamische Leeromgeving en de Leergang intergenerationele armoede rusten we professionals toe in de aanpak van generatiearmoede.

 

 

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Onderzoek naar overerfbare armoede afgerond: maatwerk en langetermijnplanning belangrijk

Uit onderzoek van de RUG naar het ontstaan en voortduren van generatiearmoede blijkt dat maatwerk en langetermijnplanning nodig zijn om overerfbare armoede in de Veenkoloniën te doorbreken.

Lees verder

Discriminatie op grond van afkomst en huidskleur heeft veel impact in Noord-Nederland

Discriminatie op grond van ras en huidskleur is de meest gemelde discriminatiegrond in het Noorden. Ook in Drenthe. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2022 Noord-Nederland.

Lees verder

Samen aan de slag voor minder armoede in Hoogeveen

Wat is er nodig om armoede terug te dringen in Hoogeveen? Die vraag stond centraal op de armoedeconferentie Iedereen doet mee op 9 december 2022.

Lees verder

Werkplaats Schouders Eronder Emmen over energiearmoede

Afgelopen najaar startte de gemeente Emmen met een Werkplaats Schouders Eronder over energiearmoede. Dit is een werkvorm van maximaal acht bijeenkomsten waarin lokale en regionale ketenpartners samen werken aan een vraagstuk.

Lees verder

Stijgende impact energiearmoede onder Groningers en Drenten

Ongeveer een kwart van de Groningers en Drenten heeft moeite met het betalen van de energierekening. Dat blijkt uit de meest recente paneluitvraag van Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe.

Lees verder

Interactieve vervolgbijeenkomst energiearmoede provincie Groningen

Bij een vierde interactieve bijeenkomst energiearmoede voor ambtenaren energietransitie en sociaal domein van de Groningse gemeenten stond kennisuitwisseling centraal.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X