Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Brede Welvaart

Meten & monitoring.

Monitoren is belangrijk om inzicht te krijgen in hoe het gaat. Hoe het nu gaat en waar we vandaan komen. Als onderdeel van CMO STAMM, onderzoeken en monitoren Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe de brede welvaart in de Noordelijke provincies.

Brede welvaart meten we aan de hand van allerlei indicatoren die inzicht bieden op het gebied van acht thema’s: welzijn, materiele welvaart, gezondheid, arbeid en vrije tijd, wonen, samenleving, veiligheid, en milieu. Voor elke indicator schetsen we de huidige situatie en hoe die samenhangt met vele andere factoren. Daarnaast bekijken we welke verschillen er zijn tussen regio’s, gemeenten en specifieke doelgroepen binnen de samenleving.

Bekijk hier de monitor brede welvaart Groningen 2022, en de monitor brede welvaart Drenthe 2021’.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Even voorstellen: Aleid Brouwer maakt impact met de aanpak van brede welvaart

Wat is brede welvaart en waarom is er nu een speciale leerstoel? Aleid Brouwer, senior onderzoeker en bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en Kansen(on)gelijkheid, vertelt het je in een korte video.

Lees verder

Vitale Dorpen in Drenthe

Nog deze zomer start de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe met nieuwe projecten. Eén daarvan is het cross-over project Vitale Dorpen.

Lees verder

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Drentse jongeren denken mee over activiteiten in zomervakantie

Ruim een derde (36 procent) van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is voor hen in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1.034 Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Lees verder

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Netwerk Zorginitiatieven Drenthe

‘Zorginitiatieven’ ontwikkelen nieuwe vormen van wonen en zorg. Hiermee leveren ze een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan goede gezondheid, betaalbare zorg en behoud van voorzieningen op het platteland.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X