Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Brede Welvaart

Inwonerperspectief.

Omdat brede welvaart over alles gaat dat het leven de moeite waard maakt, is het essentieel om inwoners te betrekken in onderzoeks- en beleidsprocessen. Het gaat immers om hun levens.

CMO STAMM hecht daarom grote waarde aan het inwonersperspectief. Hoe gaat het écht met de inwoners in het Noorden? Welke sociaalmaatschappelijke vraagstukken spelen er in de regio? En waar moeten we nog echt iets aan doen met elkaar?

Deze informatie wordt grotendeels via de leden van het Groninger Panel en het Drents Panel verzameld. Doordat de vragenlijsten periodiek herhaald worden, kunnen we veranderingen in houdingen, opvattingen en gedrag van de inwoners volgen. Ook gaan we in gesprek met bewoners, en begeleiden we initiatieven van bewoners die zelf aan de slag willen.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Workshops Brede Welvaart later: hoe maak je nú goede keuzes met het oog op de toekomst?

Hoe kun je als bestuurder of beleidsmaker rekening houden met de stem van toekomstige generaties, zodat jij nu beslissingen kunt nemen met het oog op de Brede Welvaart later?

Lees verder

Even voorstellen: Aleid Brouwer maakt impact met de aanpak van brede welvaart

Wat is brede welvaart en waarom is er nu een speciale leerstoel? Aleid Brouwer, senior onderzoeker en bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en Kansen(on)gelijkheid, vertelt het je in een korte video.

Lees verder

Vitale Dorpen in Drenthe

Nog deze zomer start de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe met nieuwe projecten. Eén daarvan is het cross-over project Vitale Dorpen.

Lees verder

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Drentse jongeren denken mee over activiteiten in zomervakantie

Ruim een derde (36 procent) van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is voor hen in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1.034 Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Lees verder

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X