Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Brede Welvaart

Het belang van samenwerken.

Werken aan brede welvaart vraagt om samenwerking. CMO STAMM investeert daarom in het opzetten en onderhouden van een sterk netwerk rondom brede welvaart. Samen met vier andere regiobureaus hebben we daarom het Nationaal Netwerk Brede Welvaart opgericht. Door samen te werken kunnen we van elkaar leren.

In 2023 is het Kennis- en Leerprogramma ‘Brede welvaart in Beleid’ begonnen. Het programma helpt bestuurders en beleidsmakers in heel Nederland bij het ontwikkelen van kennis over brede welvaart en hoe dit toe te passen in de beleidspraktijk. Het Rijk en de regio werken hierin samen om bij te dragen aan een sociale, ecologische én economische gezonde samenleving. Wij zijn regio-coördinator van ‘bewoners in beeld. Dit thema gaat over het perspectief van inwoners bij beleid gericht op brede welvaart.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Workshops Brede Welvaart later: hoe maak je nú goede keuzes met het oog op de toekomst?

Hoe kun je als bestuurder of beleidsmaker rekening houden met de stem van toekomstige generaties, zodat jij nu beslissingen kunt nemen met het oog op de Brede Welvaart later?

Lees verder

Even voorstellen: Aleid Brouwer maakt impact met de aanpak van brede welvaart

Wat is brede welvaart en waarom is er nu een speciale leerstoel? Aleid Brouwer, senior onderzoeker en bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en Kansen(on)gelijkheid, vertelt het je in een korte video.

Lees verder

Vitale Dorpen in Drenthe

Nog deze zomer start de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe met nieuwe projecten. Eén daarvan is het cross-over project Vitale Dorpen.

Lees verder

De waarde van energiecoöperaties

Momenteel zijn er in Groningen ongeveer 70 energiecoöperaties actief en in Drenthe ongeveer 22. Welke waarde hebben zij en wat kunnen gemeenten doen om energiecoöperaties ‘in hun kracht’ te zetten? 

Lees verder

Drentse jongeren denken mee over activiteiten in zomervakantie

Ruim een derde (36 procent) van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is voor hen in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1.034 Drentse jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Lees verder

Terugblik webinar Van Binnen naar Buiten

Op woensdag 26 mei was Drenthe Beweegt te gast bij FC Emmen voor het webinar ‘Van Binnen naar Buiten’. We geven een terugblik van een inspirerende middag.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X