Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gezondheid en welzijn

Wonen, welzijn en zorg.

Iedereen moet prettig en betaalbaar kunnen wonen. Hoe woningen en de omgeving waarin iemand woont eruit moeten zien is aan het veranderen. Vergrijzing, een focus op preventie en de wens om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen dragen bij aan deze veranderingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om nieuwe concepten voor wonen voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen uit de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

We moeten nadenken over hoe we woningen en onze omgeving het beste kunnen aanpassen aan deze veranderende vraag. Hebben we genoeg levensloop bestendige woningen? Denken we voldoende na over hoe we later willen wonen? Kunnen we nieuwe manieren van wonen bedenken? En hoe kan de omgeving waarin we wonen bijdragen aan prettig wonen?

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Breed draagvlak voor levensloopbestendig Uithuizermeeden

Dorpsgemeenschappen bieden een unieke omgeving waarin ouderen kunnen gedijen. In Uithuizermeeden bundelden organisaties hun krachten om als netwerk samen te werken aan een levensloopbestendig dorp.

Lees verder

Aan de slag met een woonzorgakkoord in Zuidoost-Drenthe

Welke ambities en uitgangspunten worden in de regio nagestreefd als het gaat om wonen & zorg? De BOCE-gemeenten voelen de urgentie van dit thema en lopen met hun woonzorgvisie ‘Wonen zonder zorgen’ voorop.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

#eenlevenlangbewegen

Ook 2023 staat in het teken van #eenlevenlangbewegen en richt zich op 175.000 Drenten die wél in beweging willen komen, maar bij wie dat nog niet lukt. Met een kopgroep van 100 mensen gaan we de dorpen en wijken in.

Lees verder

Werkmethodiek ‘Aan de slag met preventie’

Er zijn mooie stappen gezet in het project Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten richting een integrale aanpak gezondheidspreventie. Wij zijn trots op het eindproduct over de ontwikkelde werkmethodiek. 

Lees verder

Werkgroep Wonen, Welzijn en Zorg maakt zich hard voor woonzorgopgave in Drenthe

De werkgroep heeft als ambitie dat Drentse gemeenten in 2022 een visie op wonen en zorg hebben. Bestuurders kunnen zich nú aanmelden voor de Summerschool.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X