Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Armoede

Aanpak van armoede.

De route uit armoede is voor iedereen verschillend. Belangrijk is dat hulp- en dienstverlening goed aansluit bij de persoonlijke situatie. Gelukkig biedt het reguliere aanbod van hulp- en dienstverlening voor de meeste inwoners effectieve oplossingen. Maar voor sommige inwoners helpen bestaande regelingen niet. In deze gevallen is er maatwerk nodig. Dit is een oplossing op maat die aansluit bij de specifieke situatie van de inwoner. Zo kan de juiste hulp voor een duurzame oplossing toch geboden worden. Ook bespaart maatwerk hoge maatschappelijke kosten.

Om armoede effectief aan te pakken is het cruciaal om stress-sensitief te werken. Armoede gaat vaak gepaard met langdurige stress. Dit maakt het moeilijk om verder te kijken dan de korte termijn. Wanneer hulpverleners hier aandacht voor hebben, kunnen zij betere hulp bieden.

Ervaringsdeskundigen spelen een belangrijke rol in de aanpak van armoede. Zij gebruiken hun eigen ervaring met armoede of sociale uitsluiting om anderen te helpen. Door hun ervaring weten zij hoe het is om met armoede te leven. Zo helpen zij bij het overbruggen van de kloof tussen leef- en systeemwereld.

CMO STAMM zet zich in voor een duurzame en effectieve aanpak van armoede door kennis te delen. Hiervoor onderzoeken we wat er speelt, monitoren we trends in Groningen en Drenthe, en zoeken we uit wat werkt en niet werkt. We begeleiden processen, creëren verbinding tussen partners in het veld en rusten professionals toe om inwoners nog beter te helpen. Dit doen we bijvoorbeeld door webinars en conferenties te organiseren, innovatieve projecten aan te jagen en project- en programmamanagement.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Congres ‘Het duurzaam doorbreken van generatiearmoede’ van de Alliantie van Kracht

De Alliantie van Kracht kijkt met alle 140 deelnemers aan het congres van 10 november 2023 terug op een geslaagde bijeenkomst rondom het thema ‘het duurzaam van generatiearmoede in de veenkoloniën’.

Lees verder

Uitlegvideo De cirkel van generatiearmoede

Het huidige systeem van armoedebestrijding schiet tekort om de cirkel van generatiearmoede te doorbreken. Dat moet anders en beter. Maar hoe? 

Lees verder

Kansen voor kinderen van start in Oldambt en Groningen

Onder grote belangstelling vierden we op 12 oktober de Kick off van Kansen voor kinderen. Het provinciale programma heeft tot doel om samen met 500 gezinnen armoede in de regio terug te dringen en de toekomstkansen voor kinderen te vergroten. 

Lees verder

Terugblik Sterke Verhalen 2023

Met Sterke Verhalen willen ervaringsdeskundigen het taboe om over armoede te praten doorbreken en het sterke verhaal vertellen.

Lees verder

Nieuwe podcasts Sterke Verhalen online

In de nieuwe podcasts gaan ervaringsdeskundige Karin en armoedeonderzoeker Erik in gesprek met vier bijzondere mensen over hun ervaringsverhaal.

Lees verder

Nieuwe editie Sterke Verhalen

Goed bedoeld beleid gericht op het ondersteunen van mensen in armoede kan anders uitpakken dan bedoeld. Hoe we naar het probleem armoede kijken, past vaak niet bij hoe mensen het ervaren. Sterke Verhalen laat mensen met ervaring in armoede zélf aan het woord.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X