Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gezondheid en welzijn

Gezondheidspreventie.

Gezond zijn en blijven is ontzettend belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt en of je mee kunt doen in de maatschappij. Het liefst voorkomen we dan ook dat mensen ziek worden en zorgen we dat mensen gezond kunnen leven. Gezondheidspreventie richt zich op maatregelen en interventies die bijdragen aan het gezond blijven en houden van mensen en het voorkomen van ziekten. Naast voordelen voor individuen, draagt gezondheidspreventie ook bij aan de houdbaarheid van de zorg in de toekomst. Thema’s als sporten en bewegen, gezonde voeding en een gezonde leefomgeving spelen een belangrijke rol bij gezondheidspreventie.

In Drenthe werken we samen aan gezondheidspreventie binnen het programma Drenthe Samen Gezond in Beweging.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

De Beweegreis van start in Noord-Nederland!

De Beweegreis richt zich op inwoners die graag willen bewegen, maar zich niet aangesproken voelen door bestaande opties. Een reis die benaderd wordt vanuit gezondheid.

Lees verder

Aan de slag met een woonzorgakkoord in Zuidoost-Drenthe

Welke ambities en uitgangspunten worden in de regio nagestreefd als het gaat om wonen & zorg? De BOCE-gemeenten voelen de urgentie van dit thema en lopen met hun woonzorgvisie ‘Wonen zonder zorgen’ voorop.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

#eenlevenlangbewegen

Ook 2023 staat in het teken van #eenlevenlangbewegen en richt zich op 175.000 Drenten die wél in beweging willen komen, maar bij wie dat nog niet lukt. Met een kopgroep van 100 mensen gaan we de dorpen en wijken in.

Lees verder

Werkmethodiek ‘Aan de slag met preventie’

Er zijn mooie stappen gezet in het project Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten richting een integrale aanpak gezondheidspreventie. Wij zijn trots op het eindproduct over de ontwikkelde werkmethodiek. 

Lees verder

Werkgroep Wonen, Welzijn en Zorg maakt zich hard voor woonzorgopgave in Drenthe

De werkgroep heeft als ambitie dat Drentse gemeenten in 2022 een visie op wonen en zorg hebben. Bestuurders kunnen zich nú aanmelden voor de Summerschool.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X