Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Gezondheid en welzijn

Gezondheidspreventie.

Gezond zijn en blijven is ontzettend belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt en of je mee kunt doen in de maatschappij. Het liefst voorkomen we dan ook dat mensen ziek worden en zorgen we dat mensen gezond kunnen leven. Gezondheidspreventie richt zich op maatregelen en interventies die bijdragen aan het gezond blijven en houden van mensen en het voorkomen van ziekten. Naast voordelen voor individuen, draagt gezondheidspreventie ook bij aan de houdbaarheid van de zorg in de toekomst. Thema’s als sporten en bewegen, gezonde voeding en een gezonde leefomgeving spelen een belangrijke rol bij gezondheidspreventie.

In Drenthe werken we samen aan gezondheidspreventie binnen het programma Drenthe Samen Gezond in Beweging.

Deel deze pagina.

Uitgelicht.

Samen leren in de gemeentelijke uitvoeringspraktijk

Hoe pak je het proces van ‘samenwerken en samen leren’ het beste aan, als je werkt aan complexe vraagstukken in gemeentelijke netwerken? 6 regionale projecten delen hun geleerde lessen in het kennisdocument ‘Samen leren’.

Lees verder

Sportevenementen in Drenthe nóg gezonder

Drentse gemeenten en de provincie Drenthe ondertekenden eerder al het Convenant Gezonde Sportevenementen, maar onlangs ook de uitbreiding van het Convenant.

Lees verder

Breed draagvlak voor levensloopbestendig Uithuizermeeden

Dorpsgemeenschappen bieden een unieke omgeving waarin ouderen kunnen gedijen. In Uithuizermeeden bundelden organisaties hun krachten om als netwerk samen te werken aan een levensloopbestendig dorp.

Lees verder

De Beweegreis van start in Noord-Nederland!

De Beweegreis richt zich op inwoners die graag willen bewegen, maar zich niet aangesproken voelen door bestaande opties. Een reis die benaderd wordt vanuit gezondheid.

Lees verder

Aan de slag met een woonzorgakkoord in Zuidoost-Drenthe

Welke ambities en uitgangspunten worden in de regio nagestreefd als het gaat om wonen & zorg? De BOCE-gemeenten voelen de urgentie van dit thema en lopen met hun woonzorgvisie ‘Wonen zonder zorgen’ voorop.

Lees verder

40 jaar hervormen in de jeugdzorg zonder verbetering

Welke mechanismen leiden ertoe dat de jeugdzorg keer op keer vastloopt? Sharon Stellaard onderzocht en promoveerde op de ontwikkelingen in de Jeugdzorg in de afgelopen 40 jaar en trekt ontluisterende conclusies.

Lees verder

Nieuwsbrief.

Wij zijn gek op kennis delen en houden je graag op de hoogte met blogs, nieuws en projecten rondom actuele maatschappelijke thema’s. Ook de nieuwsbrief in je mailbox? Meld je hier aan.

Volg ons.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X