Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Meld je vooral bij onze programmaleider Saskia Duursma als je mee wilt doen met een experiment.

Congres ‘Het duurzaam doorbreken van generatiearmoede’ van de Alliantie van Kracht

7 december 2023

De Alliantie van Kracht tegen armoede kijkt met alle 140 deelnemers aan het congres van 10 november 2023 terug op een geslaagde bijeenkomst. Mede mogelijk gemaakt door Kans voor de Veenkoloniën en de provincie Groningen. Een middag waarbij directeuren, buddy’s, wethouders, ervaringsdeskundigen, studenten, professionals en vrijwilligers elkaar ontmoetten rondom het thema ‘het duurzaam doorbreken van generatiearmoede in de Veenkoloniën’.

De Alliantie is in het bijzonder dankbaar voor de zeer inspirerende bijdragen van Marco Pastors, Ron Meyer, Saskia Duursma en Marloes De Bie. Zij gaven een kijkje in de keuken van Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Nationaal Programma Heerlen Noord, het eigen programma van de Alliantie van Kracht en Kansrijk Groningen. Ook speciale dank voor de videoboodschap van Johan Hamster, gedeputeerde van de provincie Groningen.

Hoe nu verder?

De Alliantie merkte aan de geanimeerde gesprekken dat er veel is besproken aan de diverse werktafels. Waaronder goede voorbeelden of experimenten. Daarom doen zij hierbij nogmaals een oproep: meld je vooral bij programmaleider van de Alliantie van Kracht Saskia Duursma, adviseur bij CMO STAMM, als je mee wilt doen met een experiment! Vanuit het programma van de Alliantie van Kracht wil de alliantie graag experimenteren met:

  • Verschillende manieren om kinderen, jongeren en volwassenen die hulp en ondersteuning nodig hebben vroegtijdig in beeld te krijgen, zodat zij op het juiste moment de juiste ondersteuning kunnen krijgen en beter worden bereikt;
  • Experimenten die gaan over verschillende manieren om de samenhang van problemen bij gezinnen/huishoudens te verkennen en samen met de gezinnen de prioriteit te bepalen.

De Alliantie blijft vanuit het programma energie en kennis mobiliseren en een platform bieden waarop ideeën, kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Volg de Alliantie vooral via de website www.alliantievankracht.nl voor de exacte data van deze bijeenkomsten.

In het nieuws

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X