Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Groninger Panel wordt ingezet bij vragen over aanspreekpunt gemeenten

Dialoog tussen inwoners en gemeente nu en in de toekomst

26 januari 2017

Dorpsbewoners nemen steeds vaker en op allerlei manieren de verantwoordelijkheid voor hun dorp op zich. In georganiseerd verband, maar ook in meer lossere verbanden. Gemeenten willen ook steeds vaker in gesprek met de dorpsbewoners. Bijvoorbeeld over de toekomst van een dorp of wijk, omdat er bijvoorbeeld scholen of voorzieningen verdwijnen; of over wat bewoners graag zouden willen met hun dorp of wijk en wat ze daar zelf in kunnen betekenen. Met wie gaan gemeenten dan in gesprek? Soms met het hele dorp. In sommige gemeenten zijn dorps- en wijkvertegenwoordigers hiervoor het aanspreekpunt. In andere gemeenten zijn er geen vaste aanspreekpunten en wordt er op andere manieren contact gezocht.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond en Loppersum willen van hun inwoners graag weten hoe de gemeente het beste met dorpen en wijken in gesprek kan gaan. Het Sociaal Planbureau Groningen voert hiervoor deze maand een onderzoek uit onder de leden van het Groninger Panel uit deze gemeenten. Het onderzoek betreft o.a. vragen over hoe bewoners de contacten tussen hun dorp of wijk met de gemeente graag geregeld willen hebben. En over hoe volgens bewoners deze communicatie nu georganiseerd is en hoe die het beste georganiseerd kan worden, nu en in de toekomst.

Met de resultaten van het onderzoek willen de vier gemeenten concreet aan de slag. De resultaten worden doorvertaald naar de wijze waarop de gemeente met de dorpen in het vervolg in gesprek gaat.

eemsdelta-leeft

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X