Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De Onderwijsmonitor brengt de onderwijspositie en -prestaties van Drentse leerlingen in beeld, van primair tot wetenschappelijk onderwijs.

Drents onderwijs volop in beweging!

9 maart 2016

Onderwijsmonitor 2015

De Drentse Onderwijsmonitor blijkt een goed middel om de resultaten van Drentse leerlingen in beeld te krijgen en daardoor de vinger aan de pols te houden wat betreft de kwaliteit van het Drentse onderwijs. In Drenthe (en Nederland) gaan leerlingen nog even vaak naar het speciaal (basis)onderwijs als het voorgaand schooljaar. Vergeleken met scholen in Nederland zijn Drentse basisscholen vaker overgestapt naar alternatieve eindtoetsen als IEP en ROUTE8. De Centrale Eindtoets wordt nog wel door veruit de meeste scholen afgenomen.  En bij taal- en rekentoetsen in het tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs doen zowel vmbo-ers als havisten en vwo-ers het goed. Dat zijn enkele conclusies uit de 10e editie van de Drentse Onderwijsmonitor die op 9 maart 2016 wordt overhandigd aan de heer F. Dingelstad, directeur van de directie Primair Onderwijs en plaatsvervangend directeur-generaal PO/VO van het Ministerie van OCW.

De Drentse Onderwijsmonitor

De Drentse Onderwijsmonitor verschijnt dit jaar voor de tiende keer in opdracht van de provincie Drenthe en de Vereniging Drentse Gemeenten en is uitgevoerd door CMO STAMM. Het brengt de onderwijspositie en -prestaties van Drentse leerlingen in beeld, van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Belangrijke informatiebronnen zijn de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast leveren steeds meer scholen in het primair onderwijs (93% van de basisscholen) en alle scholen voor voortgezet onderwijs gegevens aan.

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X