Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

april, 2020

21apr15:0016:30Online sessie Versnellingskamer inventarisatie schuldenaanpak VDG 21 april15:00 - 16:30 Online sessie

Evenement details

Aan:       Contactpersonen organisaties, provincie en gemeenteambtenaren thema Schuldhulpverlening

Schulden vormen een groeiend probleem in de samenleving. Deze maatschappelijke opgave beperkt zich niet tot de grenzen van een gemeente of regio. Het aanpakken van deze opgave vraagt om samenwerking tussen rijk, gemeenten en provincies. In Drenthe wordt daarnaast gestreefd naar samenwerking tussen publieke en private partijen (o.a. woningcorporaties, zorgverzekeraar, maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties, energieleveranciers).

De opgave ‘Problematische schulden voorkomen en oplossen’ is één van de focusopgaven in de strategische agenda van de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten) voor de periode 2019-2022. Voor deze opgave wordt eerst een inventarisatie gedaan, die laat zien op welke punten de inzet en de samenwerking verbeterd kunnen worden. Het is de bedoeling de uitkomsten van die inventarisatie te vertalen naar een Drentse actie-agenda van en voor gemeenten en samenwerkingspartners. De eerste concrete stappen van dit onderzoek en de vertaling naar een actie-agenda worden in het eerste kwartaal van 2020 gezet. CMO STAMM is door de VDG gevraagd deze inventarisatie te doen onder gemeenten, maatschappelijke instellingen, schuldeisers en ervaringsdeskundigen.

De voor 17 en 19 maart 2020 geplande bijeenkomsten over de opgave ‘problematische schulden voorkomen en oplossen’ zijn vanwege coronamaatregelen niet doorgegaan. Ter vervanging van deze bijeenkomsten houden we in april vier online sessies. De genodigden hebben ondertussen een uitnodigingen ontvangen om aan één van deze sessies deel te nemen.

Gang van zaken online sessies

Voorafgaand aan de sessie ontvangen deelnemers per mail een inloglink. Via deze link komen zij in de online omgeving van het programma Meetingsphere. Hier zijn ook de andere deelnemers (8-10 personen) ‘aanwezig’. De hele groep beantwoordt gelijktijdig een aantal vragen die worden voorgelegd door Iris Holman en Marian Feitsma van CMO STAMM. Zij leiden de deelnemers stap voor stap door de sessie. Deelnemers kunnen tijdens de sessie reageren door antwoorden in te typen of te slepen (met muis of vinger), te chatten of te spreken.

Wat is nodig om mee te kunnen doen?

Bij voorkeur doen deelnemers mee via een pc, met geluid (speaker en liefst ook microfoon – oortjes of koptelefoon is handig). Heeft u geen pc ter beschikking, dan kunt u een tablet gebruiken. (Maar op een tablet werken sommige onderdelen van de sessie minder goed). Wenselijk is dat u tijdens de sessie op een rustige plek zit. Verder moet u om aan de sessie te kunnen meedoen, buiten de online omgeving van uw werk (cloud, citrix, o.i.d) het internet (kunnen) gebruiken.

Meer informatie

Marian Feitsma van CMO STAMM leidt de online sessies. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 52 689 357 of via email: m.feitsma@cmostamm.nl.

Tijd

(Dinsdag) 15:00 - 16:30

Locatie

Online sessie

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X