Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Een netwerk met als doel een beter handelingsrepertoire voor professionals en bewoners die in armoede en/of schulden leven.

Leerkringen Alliantie van Kracht

1 oktober 2018

De basis van de Alliantie van Kracht is gelegen in een verdiepend onderzoek naar meergeneratie-armoede in de Drentse en Groningse Veenkoloniën. Via leerkringen worden kennis en ervaringen gedeeld met als doel bewoners met de juiste interventies te ondersteunen.

De Alliantie van kracht is een netwerk met als doel een beter handelingsrepertoire voor professionals en bewoners die in armoede en/of schulden leven. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) doet verdiepend onderzoek naar meergeneratie-armoede in de Veenkoloniën. Het Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe monitoren trends en ontwikkelingen rondom armoede.

Leerkringen

Via leerkringen worden ervaringen en kennis gedeeld, die helpen om bewoners met de juiste interventies te ondersteunen. De leerkringen worden begeleid en voorbereid door Movisie. CMO STAMM levert bijdragen door in ieder geval aanwezig te zijn. De leerkringen vinden momenteel plaats in de gemeenten Stadskanaal en Assen. In een tweetal andere gemeenten wordt een leerkring opgestart. In deze leerkringen zijn verschillende lokale organisaties vertegenwoordigd zoals gemeente, voedselbank, GKB, GGD, Cosis, maatschappelijk werk, sociale werkvoorziening, woningbouw en onderwijs.

Onderwerpen die besproken worden zijn:

  • De kwaliteit van de uitvoering van schuldhulp
  • Preventie en vroegsignalering
  • Integrale samenwerking en
  • Knelpunten in het systeem van wetten en regelgeving.

Via bijvoorbeeld een klantreis verkrijgen de leerkringdeelnemers inzicht in de feiten, ervaringen en uitdagingen in het proces van schulden rondom de betrokken klant. Belangrijke elementen van de leerkringen zijn onder andere: elkaar leren kennen en blijven opzoeken in de praktijk (zowel beleidsmatig als op uitvoeringsniveau), de burger centraal stellen helpt in het samenwerkingsproces tussen organisaties, het gaat bijna altijd om maatwerk rondom de burger, werken aan vroegsignalering en een effectieve en efficiënte aanpak van schulden kost tijd.

Meer informatie over de Alliantie van Kracht vind je in de nieuwsbrief van de Alliantie van Kracht. Heb je nog vragen over de Alliantie van Kracht, dan kun je contact opnemen met projectleider Lusette Brouwer via lusette.brouwer@tintentrainingenadvies.nl.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X