Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

De leerkringen hadden als doel om de kennis van de deelnemers te vergroten en uitwisseling van kennis en ervaring tussen gemeenten te bevorderen, maar ook om provinciaal in Groningen de kwaliteit van digitale participatie processen te verhogen.

Leerkringen digitale participatievraagstukken Groningen

2 februari 2021

Zeker in deze coronaperiode merken we de nut en noodzaak van digitale participatie en is de digitale interactie enorm toegenomen. De techniek kan veel, maar het is nog best een kunst om een goed participatieproces te ontwerpen. 

Een standaard recept voor nieuwe werkwijzen en een blauwdruk voor digitale participatie bestaat niet. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen wijze. Toch valt er het nodige te leren van collega’s uit andere gemeenten, of is het handig om samen te werken. Daarom zijn er leerkringen voor (beleids-)medewerkers van gemeenten in Groningen gestart. Om de kennis van de deelnemers te vergroten en uitwisseling van kennis en ervaring tussen gemeenten te bevorderen, maar ook om provinciaal in Groningen de kwaliteit van digitale participatie processen te verhogen.

De Leerkringen zijn vanuit het Programma Kwaliteit Openbaar Bestuur mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en Democratie in Actie (Ministerie van BZK & VNG) en uitgevoerd in samenwerking met CMO STAMM.

Leerkringen

In totaal deden 21 deelnemers mee aan vier modules/dagdelen. Zij kwamen uit de gemeenten Pekela, Veendam, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Westerwolde en de provincie Groningen. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren:

  • Met welke doel wil je een digitaal participatieproces starten? Welke digitale vaardigheden vraagt dat? Hoe bereik je inclusieve digitale participatie en een grotere en meer diverse groep mensen? Mensen die je bijvoorbeeld wel langs digitale kanalen bereikt, maar die minder snel naar een inspraakavond komen.;
  • Welke vorm en tools zet je in? Welk vormen van digitale participatie werken het beste?;
  • De nieuwe trends en de laatste ontwikkelingen zowel in Nederland als in het buitenland op het gebied van digitale participatie.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen: Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941
Praktische vragen: Liesbeth v/d Wetering, e.n.vande.wetering@provinciegroningen.nl, 06-50215753

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2024 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X