Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Willen vrijwilligersorganisaties vitaal blijven, dan moeten ze meegroeien met veranderingen in de samenleving.

Maatschappelijke meerwaarde door Sterk Vrijwilligerswerk

26 juli 2018

De maatschappelijke meerwaarde van vrijwilligersorganisaties is groot. Ze beschikken over grote netwerken en soms ook over accommodaties. Bovenal zijn vrijwilligersorganisaties in staat groepen aan zich te binden en met elkaar te verbinden. Dit gaat niet vanzelf. Er worden hoge eisen gesteld aan de bestuurlijke kracht en kwaliteit in het vrijwilligerswerk.

Willen vrijwilligersorganisaties vitaal blijven, dan moeten ze meegroeien met veranderingen in de samenleving. Lokale samenwerking tussen onder meer dorpsbelangenorganisaties, sportverenigingen, scouting, culturele organisaties en organisaties voor vrijwillige hulp- en dienstverlening biedt extra kansen om de eigen (organisatie)doelen te bereiken en om van betekenis te zijn voor de leefbaarheid in het dorp en de gemeente.

‘Sterk vrijwilligerswerk’ is een uniek initiatief van zeven provinciale en vijf landelijke organisaties en is erop gericht de maatschappelijke meerwaarde van vrijwilligersorganisaties te benutten en de continuïteit en vitaliteit van deze organisaties te versterken.

>> Lees over de actuele ontwikkelingen in de nieuwsbrief Sterk vrijwilligerswerk 2018-01.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.

© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X